Politika
Broj pregleda

MILETIĆ: Poljoprivredni proizvođači ne treba da budu oštećeni ovim Zakonom!

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić je poručio da Zakon o elektronskim fakturama ne sme da bude na štetu malih poljoprivrednih proizvođača kojima nije dostupan internet.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament Srbije
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament Srbije

– Uvek podržavam predloge zakona koji podstiču razvoj, sa posebnim akcentom na nerazvijena područja. Što se tiče Zakona o elektronskim fakturama, obezbedićemo brži način funkcionisanja privrednih subjekata i to je dobro. Međutim, problem nastaje kada ovaj Zakon treba da se primeni na nerazvijena područja – objašnjava Miletić.

Mali poljoprivredni proizvođači će morati da primene elektronske fakture, ali, većina njih nema internet.

Svrljig nije jedina opština koja ima problem sa internetom, Crna Trava bi takođe mogla da se susretne sa ovim problemom prilikom primene Zakona o elektronskom fakturisanju.

– Veliki problem jugoistoka Srbije je mala pokrivenost internetom, svako mesto treba da bude pokriveno internetom. Veliki broj sela u opštini Svrljig nisu pokrivena internetom, pa iz toga prolazi problem, stavljam akcenat na poljoprivredne proizvođače koji nemaju pokrivenost internetom, ali I nisu edukovani. Apelujem da u tim mestima treba da se obezbedi internet I edukacija poljoprivrednih proizvođača kako bi mogao da se primenjuje Zakon o elektornskoj fakturi – rekao je narodni poslanik.

Miletić je još jednom pozvao građane da se vakcinišu kako bi Srbija izašla iz krize uslovljene korona virusom.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *