Poslanik o BioFilteru
Broj pregleda

MILETIĆ PREDSTAVIO MLADE TALENTE IZ SVRLJIGA U NARODNOJ SKUPŠTINI! Hvala, deco!

Predsednik Ujedninjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić održao je konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o mladim talentima iz nerazvijenih područja kao što je opština Svrljig.

Miletić Milija na konferenciji za novinare, foto: privatna arhiva
Miletić Milija na konferenciji za novinare, foto: privatna arhiva

U malim sredinama, kao što je opština Svrljig, postoji dosta talentovane dece koja mogu doprineti razvoju društva. Odličan primer mladih nada Srbije su učenici srednje škole “Dušan Trivunac Dragoš” iz Svrljiga. Škola “Dušan Trivunac Dragoš” ima učeničke kompanije koje sa svojim projekima učestvuju na takmičenjima. Učenici trećeg razreda gimnazije formirali su kompaniju “LifeAid” koja poseduje istoimeni izum. LifeAid je uređaj koji se povezuje na senzor vazdušnog jastuka u volanu vozača i koji automatski prepoznaje komandu dobijenu od senzora i automatski obaveštava najbližu policijsku stanicu i hitnu pomoć da se dogodila saobraćajna nezgoda – istakao je Miletić.

Miletić je javnost obavestio o još jednom uspehu đaka svrljiške srednje škole. Naime, učenička kompanija „BioFilter“je osmislila biorazgradivi filter za cigarete napravljen od nebeljene celuloze koji u sebi sadrži seme biljaka.

Takođe, ne smemo zanemariti još jedan uspeh učenika iz Svrljiga. Kompanija „BioFilter“ je osmislila biorazgradivi filter napravljen od nebeljene celuloze koji u sebi sadrži seme biljaka – objasnio je narodni poslanik.

On je pozvao Vladu Republike Srbije da pomogne mladim talentima iz malih sredina i poručio da se mora ulagati više sredstava u nerazvijena područja jer u tim mestima se verovatno nalazi Nikola Tesla 21. veka. Govoreći o rebalansu budžeta, Miletić je rekao da će glasati za rebalans, ali i zahtevati da se veći akcenat stavi na male i nerazvijene sredine kao što je opština Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Svaka cast poslanice bravo

    2
    2

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *