Politika

MILETIĆ PRISUSTVOVAO SEDNICI ODBORA NA KOJOJ JE USVOJEN PREDLOG ZA PROMENU USTAVA! (FOTO)

Broj pregleda

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić prisustvovao je sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj je usvojen Predlog vlade za promenu ustava, čime je i formalno počela procedura za promenu najvišeg pravnog akta u državi.

Miletić, foto: privatna arhiva
Miletić, foto: privatna arhiva

Sednicom je predsedavala predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević, a na samom početku prisutnima se obratio predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Promene Ustava se odnose samo na pravosuđe, te je predsednik Skupštine Ivica Dačić podvukao da se preambula o Kosovu i Metohiji neće menjati.

Miletić je istakao da je promena Ustava jedan od najvažnijih postupaka nadležnosti Skupštine.

Promena Ustava je važna stvar jer je Ustav akt najveće pravne snage u Republici Srbiji. Biću aktivan u skupštini, ne samo kada je reč o promeni Ustava, već i o drugim pitanjima – kazao je Miletić.

Nakon usvajanja Predloga vlade za promenu Ustava, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo u narednom koraku Predlog upućuje poslanicima koji treba da ga usvoje dvotrećinskom većinom, a potom će uslediti javna slušanja javne raspave.

Sednici Odbora su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministarka pravde Maja Popović i zamenik direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Gradimir Nenadović.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *