Search
Close this search box.
Konkurs
Broj pregleda

Sve veće interesovanje za vojni poziv

Podeli sa prijateljima:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas sve zainteresovane da se prijave na konkurs Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za prijem više od 300 lica u radni odnos.

Vojska Srbije

Stefanović je precizirao da je danas raspisan javni konkurs za prijem iz građanstva u jedinice i ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u svojstvu oficira, vojnih službenika i nameštenika na različitim pozicijama u gradovima širom Srbije.

Za upis u vojne škole imamo za 10 odsto veći odziv kandidata u odnosu na prošlu godinu, dok se za srednju stručnu vojnu školu javilo čak pet kandidata na jedno mesto, precizirao je on i ocenio da će veliki odziv kandidata obezbediti i kvalitetnu selekciju.

Prema njegovoj oceni, tome su svakako doprinele investicije države u sistem odbrane, koje su vojni poziv ponovo učinile poželjnim zanimanjem, a Ministarstvo i Vojsku dobrim poslodavcem.

Vojska ima veliko poverenje našeg naroda, ali je vojni poziv ujedno samo za odabrane, ljude kojima je otadžbina na prvom mestu i imaju hrabrosti da posvete život odbrani i izgradnji bolje Srbije. Oni zato zaslužuju i svako poštovanje, ali i najbolje uslove rada, poručio je Stefanović.

On je napomenuo i da će u uslovima pandemije COVID-19 svi pripadnici sistema odbrane, i vojna i civilna lica, dobiti značajno povećanje plata.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano