Prekogranična saradnja

Zajednički nastup bugarskih opština i Opštine Svrljig kod fondova EU

Broj pregleda

Danas su se u prestonici Bugarske sastali predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i Rosen Pašov, lice zaduženo za razvoj prekogranične saradnje i povezivanje opština sa teritorije dveju zemalja, Srbije i Bugarske.

Radni sastanak u Sofiji, foto: M.M.
Radni sastanak u Sofiji, foto: M.M.

Na sastanku bilo je reči o zajedničkom nastupanju Svrljiga i još jedne opštine iz Bugarske kod predpristupnih fondova EU – iz oblasti turizma i zaštite životne sredine, na šta svrljiška opština od ove godine daje maksimalan akcenat.

Ovo će biti dobra saradnja. Komšije iz Bugarske su voljni da zajedno pokušamo da konkurišemo iz dve oblasti i to u okviru naše turističke ponude i zaštite životne sredine, za šta EU izdvaja veoma velika sredstva, rekao je Marković.

Po rečima i jedne i druge strane 2021. i 2022. godina biće veoma bitne kada su u pitanju realizacije veoma značajnih projekata prekogranične saradnje.

Pročitajte i

Fudbalski klub ,,Svrljig'', s leva na desno Žikić, Mentović i Prvulović

ODLIČNE VESTI: FK ,,Svrljig“ za budućnost!

Danas je održana promocija novih igrača Fudbalskog kluba ,,Svrljig“ Uroša Žikića i Andreja Prvulovića.  Uroš Žikić igrao je ekipi ,,Kopernikus-Železničar“ Niš u kadetskoj konkurenciji, a

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *