I sela bez struje
Broj pregleda

Predsednik opštine Miroslav Marković obišao zavejana sela

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković danas je obišao zavejana sela, kao i seoska naselja i zaseoke koji su ostali bez struje zbog kvara na elektro-mreži.

Predsednik opštine u Lukovu, susret sa meštanima, foto: M.M.
Predsednik opštine u Lukovu, susret sa meštanima, foto: M.M.

Danas je desetak seoskih naselja ostalo bez struje, a putevi su bili zavejani zbog velike količine snega. Mašine JKSP ,,Svrljig” radile su na čišćenju putnih pravaca od Guševca ka Vlahovu i Lukovu, a očišćeni su i ostali zaseoci, gde god ima žitelja.

Predsednik opštine Miroslav Marković rekao je da se posao oko čišćenja snega mora raditi ekspresnije, da mašinisti stignu do svakog sela, do svake kuće, jer niko ne sme da bude zavejan.

Predsednik na terenu sa zavejanim građanima, putni pravac ka Lukovu, foto: M.M.
Predsednik na terenu sa zavejanim građanima, putni pravac ka Lukovu, foto: M.M.

U Lukovu su meštani od predsednika zatražili da mobilne ekipe Doma zdravlja dođu i do njih i vakcinišu ih protiv koronavirusa.

Nemamo čime da dođemo u Svrljig, ne znamo ni da se prijavimo za vakcinu, šta da radimo, upitali su meštani.

Marković je obrazložio meštanima da je u toku proces dobijanja potrebne dozvole za terenski rad i da se samo čeka trenutak kada će stići to odobrenje Domu zdravlja.

Terenske ekipe Doma zdravlja, uz podršku Opštine, vakcinisaće ljude u seoskim ambulantama. Imunizacija će ići znatno brže, a građani će biti sigurniji, jer nam je najbitnije zdravlje svih naših ljudi i moramo ga čuvati, poručio je Marković.

Marković je po pitanju čišćenja puteva ponovo naglasio da je Svrljig prioritet, kao i putevi ka većim selima, a potom svi ostali mahalski i sporedni putni pravci.

Predsednik Marković obišao je danas sela Manojlicu, Vlahovo, Lukovo, Guševac, Gulijan, Prekonogu, Niševac, Plužinu, Merdželat i Željevo.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • presednice, obidji nekad i tijovac da vidis sta je nemanje i beda.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *