Search
Close this search box.
„Moć da se spreči samoubistvo“
Broj pregleda

Vodič za tinejdžere koji pomažu tinejdžerima

Podeli sa prijateljima:

Juče je u prostoriji biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport održan je skup predstavnika relevantnih institucija na inicijativu Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja dece i odraslih Predškolske ustanove „Poletarac“.

Sastanak u salonu Biblioteke, foto: CTKS
Sastanak u salonu Biblioteke, foto: CTKS

Predstavnici PU „Poletarac“ podelili su kolegama iz Osnovne škole, Srednje škole, Centra za socijalni rad i Centra za turizam, kulturu i sport knjigu „Moć da se spreči samoubistvo“ koja je zapravo vodič za tinejdžere, u izdanju Kreativnog centra, koji je i donirao primerke ove knjige.

Cilj je da se mladi upoznaju sa sadržajem ovog vodiča i shvate da i sami mogu pomoći vršnjacima, budući da tinejdžeri često traže oslonac i podršku pre svih od vršnjaka. Rešavanje ličnih problema poveravaju upravo njima, jer smatraju da ih baš oni najbolje razumeju. Takođe, kroz ovaj vodič mogu saznati na koji način se mogu rešavati problemi suicidne prirode, kao i kome se mogu obratiti za pomoć.

Knjiga ,,Moć da se spreči samoubistvo” autora Ričarda Nelsona i Džudit Gelas predstavlja dragoceni vodič za tinejdžere koji itekako mogu odigrati važnu ulogu u prevenciji suicida. Kroz odgovore na pitanja – šta treba znati o samoubistvu i suicidalnim mislima, kako prepoznati znake upozorenja, u knjizi je pokazano kako mladi mogu da budu prijatelji i od pomoći vršnjacima koji imaju probleme čije rešavanje nadilazi njihove sposobnosti. Iz ove knjige tinejdžeri će saznati: zašto bi neko želeo da umre; šta treba znati o samoubistvu i suicidalnim osobama; kako prepoznati znake upozorenja suicidalne osobe; kako se naći prijatelju u suicidalnoj krizi i sl.

159798355 280829116741939 9063264738945248893 n

Knjiga se može iznajmiti u gradskoj biblioteci „Gordana Todorović“ i u bibliotekama Osnovne i Srednje škole u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano