Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

MILIJA MILETIĆ ZATRAŽIO JEFTINIJI DIZEL ZA POLJOPRIVREDNIKE! Olakšice i za poljoprivrednike u Svrljigu?

Podeli sa prijateljima:

Narodni polsnik MIlija MIletić je  na drugoj sednici Prvog redovnog zasedanja poručio da bi trebalo poljoprivrednicima obezbediti jeftiniju cenu dizel goriva.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament Srbije
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament Srbije

Moramo obezbediti jeftiniju cenu dizela za poljoprivredne proizvođače, a za brdsko-planinska podneblja još jeftiniji zbog prirodnih uslova – poručio je narodni poslanik.

Miletić je sugerisao da bi trebalo da se ugledamo na države u regionu, gde je cena dizela znatno jeftinija.

U cenu dizel goriva koji kupuje seljak uračunat je PDV od 20 odsto i akciza od 59,48 dinara po litru. Ove dve stavke u budžet donose 90,90 dinara po litru, što je najveći problem ove vrste, poručio je Miletić.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke je obrazložio svoje tvrdnje podacima da ratari u Srbiji troše skuplji dizel od kolega u Hrvatskoj, gde postoji „plavi“ dizel, koji zemljoradnici plaćaju 76,70 dinara po litru.

Narodni poslanik se osvrnuo i na Institute koji proizvode semensku robu i naglasio da su oni važni za poljoprivredu u Srbiji.

Svi znamo da postoji nekoliko kuća koje proizvode semensku robu, za pšenicu, kukuruz… „NS seme“, Institut „Zemun polje“ – njihovi proizvodi su prisutni i u drugim delovima sveta. Mi smo otvoreno tržište i polako ali siguno naši instituti imaju manji „prolaz“ od inostranih kuća. Mislim da je uvek jedina i prava stvar – bolje proizvesti, nego uvesti. Moramo sačuvati ono što je naše, što vredi i što je dobro. Ta naša semenska roba je veoma kvalitetna, našim institutima treba dati što veću podršku! – poručio je Miletić na sednici Narodne skupštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK SVRLJIG: Postavljene nove kućice za rezervne igrače

Sportski dan

FK Svrljig spremno dočekuje Partizan, predsednik obišao završne radove

Lokalni izbori 2024

Dr Branimir Nestorović na predizbornoj tribini u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano