Search
Close this search box.
Prenosimo u celosti
Broj pregleda

Dopis Osnovne škole “Dobrila Stambolić” Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Dopis Osnovne škole “Dobrila Stambolić” Svrljig prenosimo u celosti.

Osnovna škola, foto: RBS
Osnovna škola, foto: RBS

Povodom objave na sajtu Svrljiških novina u kome su preneti delovi iz Zapisnika o vanrednom inspekcijskom nadzoru povodom ponovnog raspisivanja konkursa za izbor direktora u kome su iznete nepravilnosti sa sednice Nastavničkog veća, slučajno ili namerno su izostavljeni delovi zapisnika koji bi mogli bliže da objasne nastale probleme u vezi sa raspisivanjem konkursa za izbor direktora, a i toka same sednice Nastavničkog veća.

S tim u vezi napominjemo da član 5. stav 2. Poslovnika o radu Nastavničkog veća na koji se poziva u izveštaju a govori o tome da u odsustvu direktora sednicu saziva i njome rukovodi pomoćnik direktora, a u ovom slučaju to nije bilo moguće jer je pomoćnik direktora Milan Đorđević, profesor engleskog jezika, bio jedini kandidat za direktora škole o kome se izjašnjavalo na toj sednici Nastavničkog veća.

Direktora je u tom periodu rešenjem menjao pedagog Suzana Gičić Stamenković što je nesporno.

U Zapisniku o vanrednom inspekcijskom nadzoru br. 920-424-614-2/2021-12 od 2.2.2021. u tački 4. stoji, a to nije prenešeno u Vašoj objavi da je na posebnoj sednici Nastavničkog veća prisustvovao direktor škole koji je u tom periodu bio na godišnjem odmoru i da je on dao pisanu izjavu 28.1.2021.god. kojom je potvrdio da je na posebnoj sednici Nastavničkog veća bio prisutan i da je glasao jer nije znao niti bio upozoren od sekretara škole da ne treba da glasa kao i da nije bio upozoren ni zamenik direktora Suzana Gičić Stamenković.

Sa ovim u vezi, u tački 5. stav 1. istog zapisnika naložene su mere za otklanjanje nezakonitosti sa sledećim sadržajem:

1. Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, školi se ukazuje na odredbe člana 133. stav 1. tačka 1) Zakona, kojim je propisano da se sekretar ustanove stara o zakonitom radu ustanove, ukazuje direktoru i organu upravljanja na nepravilnosti u radu ustanove…

S tim u vezi, obavezuje se direktor da upozori sekretara o istom. Inspektor izriče meru za otklanjanje nezakonitosti u skladu sa ovlašćenjima.

2. Nalaže se nadziranom subjektu da obezbedi rukovođenje radom organa Škole u skladu sa Zakonom i opštim aktima škole.

Direktor škole je postupio po nalogu inspekcije i u pisanoj formi je upozorio sekretara škole da se o zakonitom radu škole stara sekretar škole, dopisom od 5.2.2021.god.

S obzirom da smo svedoci kojekakvih insinuacija i proizvoljnih stavova pojedinaca, ovim samo želimo da obavestimo javnost o stvarnim razlozima nemilih dešavanja u našoj školi.

Kolktiv Osnovne škole “Dobrila Stambolić” Svrljig

2 Komentara

  1. Direktor osnovne skole je krsio mnoge zakone poznat je po tome jos kad je rukovodio opstinom i kako je rukovodio ali to svi znaju u svrljig i ptice na grani neka se pomeri dostojanstveno zajedno sa svojim gilipterima kkoji su se debelo okoristili u ovoj jadnoj ustanovi

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano