Moguće uvođenje vanredne situacije?
Broj pregleda
[post-views]

Štab za vanredne situacije razmatrao stanje na terenu

Sredinom nedelje održana je sednica lokalnog Štaba za vanredne situacije gde je razmatrana aktuelna situacija u svrljiškim selima. 

Sneg u svrljiškom kraju, foto: Svrljiške novine, M.S.
Sneg u svrljiškom kraju, foto: Svrljiške novine, M.S.

Naime, već nekoliko dana pojedina sela su bez struje, a problem pravi i ledena kiša koja je prouzrokovala lomljenje grana i blokiranje mnogih saobraćajnica.

Zimska služba i ekipe JKSP ,,Svrljig” svakodnevno rade na čišćenju puteva i spornih uspona, mehanizacija je na terenu, kao i radnici elektrodistribucije koji pokušavaju da osposobe stubove i ponovo povežu elektromrežu.

Kako nam je javljeno neka sela bez struje su već preko 100 sati što je stvorilo dodatne probleme meštanima koji žive na udaljenim lokacijama.

Predsednik opštine i komandant Štaba Miroslav Marković obišao je sela u delu prema Lukovu i odmah sugerisao komunalcu da ponovo mora da se izvrši čišćenje putnih pravaca i da se dodatno ukloni rastinje pored puta, kod Dobriča, ali i na drugim lokacijama.

Marković je rekao da opština čini sve kako bi mogla da kontroliše situaciju, a ohrabrujuća vest je da se Svrljiški Timok povukao.

Kada je u pitanju vodosnabdevanje, Marković je poručio da je stabilno, ali da postoji manji problem sa zamućenjem u Manojlici, ali da se Svrljig napaja sa drugog izvorišta i za sada nije ugrožen.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *