Svrljiške novine

Moguće uvođenje vanredne situacije?
Broj pregleda

Štab za vanredne situacije razmatrao stanje na terenu

Sredinom nedelje održana je sednica lokalnog Štaba za vanredne situacije gde je razmatrana aktuelna situacija u svrljiškim selima. 

Sneg u svrljiškom kraju, foto: Svrljiške novine, M.S.
Sneg u svrljiškom kraju, foto: Svrljiške novine, M.S.

Naime, već nekoliko dana pojedina sela su bez struje, a problem pravi i ledena kiša koja je prouzrokovala lomljenje grana i blokiranje mnogih saobraćajnica.

Zimska služba i ekipe JKSP ,,Svrljig” svakodnevno rade na čišćenju puteva i spornih uspona, mehanizacija je na terenu, kao i radnici elektrodistribucije koji pokušavaju da osposobe stubove i ponovo povežu elektromrežu.

Kako nam je javljeno neka sela bez struje su već preko 100 sati što je stvorilo dodatne probleme meštanima koji žive na udaljenim lokacijama.

Predsednik opštine i komandant Štaba Miroslav Marković obišao je sela u delu prema Lukovu i odmah sugerisao komunalcu da ponovo mora da se izvrši čišćenje putnih pravaca i da se dodatno ukloni rastinje pored puta, kod Dobriča, ali i na drugim lokacijama.

Marković je rekao da opština čini sve kako bi mogla da kontroliše situaciju, a ohrabrujuća vest je da se Svrljiški Timok povukao.

Kada je u pitanju vodosnabdevanje, Marković je poručio da je stabilno, ali da postoji manji problem sa zamućenjem u Manojlici, ali da se Svrljig napaja sa drugog izvorišta i za sada nije ugrožen.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *