Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Usvojen budžet Opštine Svrljig za 2021. godinu

Podeli sa prijateljima:

Proteklog petka održana je peta sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj je usvojen budžet Opštine Svrljig težak 554.700.000 dinara. 

Sednica SO Svrljig, foto: M.M.
Sednica SO Svrljig, foto: M.M.

Opština Svrljig očekuje u 2021. godini sredstva iz razvojne pomoći Evropske unije u iznosu od 40.000.000 dinara za finansiranje izgradnje komunalne infrastrukture, čulo se na protekloj sednici SO Svrljig koja je održana u sali bioskopa Centra za turizam, kulturu i sport.

Takođe, na ovoj sednici usvojen je i Kadrovski plan opštine Svrljig za 2021. godinu, predlog Odluke o subvencionisanju nerentabilnih linija u prigradskom prevozu putnika na teritoriji opštine Svrljig, kao i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje komasacije u Plužini i Niševcu.

Na samom početku sednice opozicioni odbornici Oliver Đorđević i Raco Mentović sugerisali su o povredi poslovnika i zahtevali od zamenice predsednike SO Svrljig Tatjane Lazarević (USS) da ne sedi pored predsednika SO Milana Mihajlovića (SNS).

Ne znam šta imate protiv da sedim ovde, znate i sami i objašnjavala sam svaki put, jednostavno, da li ste nekada gledali republičku skupštinu, da li pored predsednika Narodne skupštine sedi još neko, naravno da sedi, poručila je Lazarevićeva opozicionim odbornicima.

Nakon kraće rasprave o poslovniku i mestu sedenja, načelnik Odseka za budžet i finansije Marina Savić obrazložila je budžet Opštine Svrljig za 2021. godinu, koji možete pogledati na sajtu Opštine Svrljig na ovom linku.

Odbornik Bratislav Mitić istakao je da je težak period pred Svrljigom pa je zbog toga predsedniku SO Svrljig Milanu Mihajloviću uputio 17 amandmana.

Bratislav Mitić, odbornik
Bratislav Mitić, odbornik

On je dodatako i aktuelnu situaciju sa prodajom lokalne televizije.

TV je prodata i to nekoj grupaciji koja je bliska vladajućoj stranci. Ja sam video promene na toj televiziji. Ako misle da uzimaju pare iz našeg budžeta, ja poručujem da će u njihovoj programskoj šemi morati da budu uključeni svi politički činioci Svrljiga, pa tako i Pokret za Spas Svrljiga, ako hoćete da uzimate pare, poručio je Mitić.

Zamenica predsednika SO Svrljig Tatjana Lazarevića rekla je da je prethodni govornik bio treatralan i da je imala utisak da je na predstavi ,,Hamlet”.

Vi ste ovde izgovorili čitav niz nebuloza, stvarno. Stojim iza svojih reči, vi ste pisali nešto na papirima, podneli ste 17 amandmana na jednu tačku odluke, to je prva i tehnička greška, jer ne znate kako se pravi budžet. Marini niko  ne može da parira u tome, ali ona zna šta mora da ispoštuje u budžetu, a svaki budžet prate određene odluke, poručila je Tatjana Lazarević.

Lazarevića je poručila da se pojedinci trude da degradiraju sav rad Skupštine.

Odbornic Vanja Spasić (SNS) istakla je da treba podržati budžet, bez obzira što je vidljivo značajno smanjenje sredstava.

To nije samo u našoj opštini, to je globalni problem. Ali mi činimo prve korake ka rešenju i pre dve nedelje smo predali zahtev Direkciji za imovinu povodom industrijske zone i nema razloga da ne bude pozitivnog epiloga za to. Tokom naredne godine biće mnoge stvari realizovane, što podrazumeva i moguća nova radna mesta, rekla je Spasićeva.

Takođe, vredno je reći da je sa ove sednice povučena tačka dnevnog reda predlog Odluke o utvrđivanju naziva ulica i zaseoka u naseljenim mestima na teritoriji opštine Svrljig.

Obaveštavamo vas da je ovo prvi deo informacija sa pete sednice SO Svrljig. 

3 Komentara

  1. Što se tiče narodne Skupštine Srbije, normalno je da pored predsednika sedi još neko, tamo je 250 poslanika. Ovde je 27 odbornika i sasvim je dovoljno da pored predsednika sedi sekretar i zapisničar. I Statut kao i Poslovnik kažu da Zamenik predsednika menja predsednika u slučaju njegove sprečenosti ili odsutnosti. Ovde je stvar u kontroli rada predsednika i pravu da se izadje kad treba i “pojasni” nešto što ne odgovara vladajućoj stranci.

    1. Na skoro svim skupštinskim sednicama širom zemlje u predsedništvu obavezno sede predsednik Skupštine, zamenik, zapisničar, sekretar i možda još po neko.Možda Svrljig treba da bude izuzetak.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano