Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Predsednik opštine o budžetu za 2021. godinu i razvoju grada

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković održao je konferenciju za medije povodom usvajanja budžeta opštine za 2021. godinu, a govorio je i o netačnim navodima opozicije sa prethodne sednice SO Svrljig.

Predsednik opštine, foto Svrljiške novine
Predsednik opštine, foto Svrljiške novine

Prvi čovek opštine, Miroslav Marković, poručio je da se očekuje pozitivan odgovor za realizaciju projekta industrijske zone u Svrljigu, što je preduslov za nova radna mesta i upošljavanje mladih ljudi, a što je i obećano u predizbornoj kampanji.

Takođe, planirane su investicije u vodosnabdevanju, jer je to glavni problem u Svrljigu. Marković se nadovezao da je potrebno odmah potom rešiti probleme u vodosnabdevanju u Drajincu i Niševcu.

Predsednik je rekao da će Opština uložiti sredstva kako bi se popravila ili nabavila nova vrećasta brana i samim tim podigao nivo Svrljiškog Timoka.

Kanalizacija u Rosulji će biti konačno rešena u toku naredne godine, a ulagaće se dodatno u tom naselji, poručio je Marković.

Marković se osvrnuo na navode opozicije da u Svrljigu nije posađeno nijedno drvo u gradu, rekavši da je na njegovu inicijativu u toku prošle godine posađeno oko 50 sadnica, a da se 2021. godine planira sadnja više od 100 sadnica u samom gradu.

MARKOVIĆ: OPOZICIJA KAŽE DA NEMA ZA KOGA DA SE GRADI INDUSTRIJSKA ZONA

Ti navodi su mi zasmetali, zamislite da neko kaže nema za koga da se otvara infustrijska zona i fabrike, jer su svi otišli. Otišao je onaj ko je morao i ko je hteo, ali ljudi koji su ovde ostali mi moramo da se borimo za njih, kaže Marković.

On je podsetio da je dosta toga urađeno, a među značajnijim projektima naveo je rekonstrukciju i dogradnju vrtića, osnovne i srednje škole i tome slično.

Ceo video pogledajte na našoj Fejsbuk stranici.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano