Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Održana treća sednica SO Svrljig (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana treća sednica Skupštine opštine Svrljig kojom je predsedavao Milan Mihajlović (SNS). 

Milan Mihajlović (SNS), foto: Svrljiške novine
Milan Mihajlović (SNS), foto: Svrljiške novine

Na dnevnom redu našlo se dvadeset tačaka, a prva tačka bila je Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o Opštinskoj upravi opštine Svrljig, gde je izvestilac bila načelnica OU Svrljig Dejana Mitić.

Načelnica OU Svrljig, Dejana Mitić, foto: Svrljiške novine
Načelnica OU Svrljig, Dejana Mitić, foto: Svrljiške novine

Načelnica Mitić obrazložila je ovaj predlog kojim se vrše pojedine promene unutar organa Opštinske uprave Svrljig.

Marina Savić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije Opštine Svrljig, foto: Svrljiške novine
Marina Savić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije Opštine Svrljig, foto: Svrljiške novine

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Svrljig za 2020. godinu, a izvestilac po ovoj tački bila je načelnica Odeljenja za budžet i finansije Marina Savić.

Načelnica Savić detaljno je obrazložila ovaj predlog Odluke, kao i sledeću tačku u vezi sa usvajanjem druge izmene i dopune finansijskog plana za tekuću godinu SO Svrljig.

Odbornici su podržali i odluku o stipendiranju učenika srednje škole u Svrljigu, koja se odnosi na novčana izdvajanja za učenike srednje škole prvog i drugog razreda. Novčana izdvajanja ostala su ista, po 5.000 dinara za učenike osnovnih profila obrazovanja, odnosno 7.500 dinara za učenike dualnog obrazovanja, dok se u Rešenju menja samo deo naziva ove Odluke.

Predsedništvo SO Svrljig, foto: Svrljiške novine
Predsedništvo SO Svrljig, foto: Svrljiške novine

Predsednik Skupštine Milan Mihajlović (SNS) istakao je da će potencirati da se ovaj iznos, ukoliko se stvore finansijski uslovi, uveća u narednom periodu.

Po rečima predsednika Mihajlovića jedna od bitnijih tačaka bila je Predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije da donese Odluku o utvrđivanju javnog interesa na kp. br. 2210 KO Svrljg.

Tačnije radi se o formiranju industrijske zone. O tome se priča mesecima, sada smo počeli sa radom. Radi se o parcelama stare fabrike ,,Progres” i parcelama ,,Zelenog vrha” u ukupnoj površini od oko 4,5 ha, rekao je Mihajlović.

Na dnevnom redu bilo je i redovno usvajanje izveštaja PU ,,Poletarac” kao i davanje saglasnosti na godišnji Program rada PU ,,Poletarac”.

Odbornici su dali saglasnost na Plan i program zimskog održavanja puteva na teritoriji svrljiške opštine.

Odbornica Emina Žikić, foto: Svrljiške novine
Odbornica Emina Žikić, foto: Svrljiške novine

Opozicioni odbornici Oliver Đorđević, šef odborničke grupe ‚‚Pokreta za spas Svrljiga”, i njegova kolegenica Emina Žikić bili su konstruktivni i pored umerene i dobronamerne kritike davali su razne predloge za poboljšanje života svih građana opštine Svrljig.

Oliver Đorđević, predsednik Pokreta
Oliver Đorđević, odbornik

Odbornik Oliver Đorđević istakao je da bi trebalo pod hitno rešiti problem zgrade PS Svrljig u centru Svrljiga. Konkretno radi se o sanaciji krova i uređenju tog dela centra, što je predsednik opštine Miroslav Marković podržao, rekavši da je ideja na mestu, te da uz to ima i drugih ideja kao što su donošenje skupštinske odluke o mestu lepljenja plahata i sl.

Ukoliko se nastavi ovakav konstruktivan rad odbornika, Svrljig je sigurno na pravom putu, komentarisalo se u redovima i opozicije i pozicije, bez obzira na političke ispade pojedinaca u Skupštini i van nje.

Inače, danas su svi osim jednog odbornika glasali za postavljenje novog opštinskog većnika Jelene Vučković (SNS) koja je od danas na ovoj funkciji umesto Gradimira Milosavljevića (SNS).

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano