Politika
Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka obeležila Međunarodni dan žena na selu

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić danas je obišao svrljiška sela i razgovarao sa ženama koje tamo žive i rade u okviru obeležavanja Međunarodnog dana žena na selu. 

Žene na selu, foto: M.M.
Žene na selu, foto: M.M.

Međunarodni dan žena na selu je uspostavljen kao deo borbe za priznanje njihovog značaja i uloge u društvu, te priznanja potrebe da se uslovi njihovog života moraju poboljšati.

Milija Miletić, foto: M.M.
Milija Miletić, foto: M.M.

Žene u ruralnim područjima, čiji opstanak u velikoj meri zavisi od prirodnih resursa i poljoprivrede, predstavljaju više od četvrtine svetske populacije. U zemljama u razvoju, žene iz ruralnih područja čine skoro 43% od ukupne radne snage u poljoprivredi. Oni proizvode i obrađuju većinu raspoloživih prehrambenih proizvoda, sa najvećom odgovornošću za sigurnost hrane.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas je sa ženama u nekoliko svrljiških sela razgovarao o njihovom statusu, radu i aktivnostima, te idejama kako da se prevaziđu problemi sa kojima se svakodnevno susreću.

Miletić je poručio da će na skupštinskim zasedanjima u Beogradu izneti probleme žena sa sela i adekvatne načine i rešenja za prevazilaženje istih.

Inače, predsednik USS Milija Miletić danas je i u prostorijama stranke podelio prigodne poklone ženama u okviru ovog veoma važnog datuma za sve žene koje žive i rade na selu.

Ujedinjena seljačka stranka brine o ženama na selu, na teritoriji opštine Svrljig i na simboličan način obeležila je ovaj dan, rekao je Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *