Bez komentara

Selo Guševac preplavljeno deponijama

Broj pregleda

Pored lokalnog puta prema selima Lukovo i Vlahovo, malo iznad Guševca, polako niče nova deponija.

Deponija kod Guševca, foto: Svrljiške novine, D.M.
Deponija kod Guševca, foto: Svrljiške novine, D.M.

Nesavesni građani preko puta rezervata i prelepe borove šume prave novu deponiju. Međutim, da šteta bude još veća – nekoliko metara od jedne deponije, niče nova gde se pored otpada u vidu flaša, plastike, odeće i obuće, mogu naći i dotrajali kreveti i drugi nameštaj.

U razgovoru sa meštanima Guševca saznajemo da pojedino smeće dolazi iz okolnih sela, ali i iz Guševca i Svrljiga.

Ovo što rade stvarno nije uredu. U pola noći dođu kolima i prikolicama i istovare smeće ovde, kaže G.A. za naš portal.

Deponija kod Guševca, foto: Svrljiške novine, D.M.
Deponija kod Guševca, foto: Svrljiške novine, D.M.

Inače, obilazeći guševački deo naišli smo na mnogde druge deponije, a neke od njih su nastale i u samom selu, u centru sela.

Deponija u samom selu Guševac, foto: D.M.
Deponija u samom selu Guševac, foto: D.M.

Kako saznajemo od meštana niko se do sada nije žalio nadležnima na ove probleme, jer kako su nam preneli – ne znaju kome da se obrate.

Mi ne znamo kome da se obratimo jer smećari ne dolaze u selo i biće sve više ovakvih deponija, kažu meštani Guševca za portal ,,Svrljiške novine“.

Inače, preko puta deponije, iznad sela, nalazi se prelepa borova šuma sa mnogim mladarima koji stanuju u netaknutoj prirodi, bar za sada.

Šuma, foto: D.M.
Šuma, foto: D.M.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla [email protected].

Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Pročitajte i

Fekalije, foto: FB

Iz septičke jame direktno pored puta…

Pored puta za selo Plužinu čitaoci portala ,,Svrljiške novine“ zatekli su meštane Niševca kako iz cisterne izbacuju fekalije odmah pored puta.  Meštani Plužine kažu da

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *