Privreda

Razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta prioritet svih prioriteta

Broj pregleda

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i predsednik Skupštine opštine Svrljig Milan Mihajlović danas su posetili kompaniju ,,Eurokomfort” koja se bavi prozivodnjom i plasmanom obuće na inostrano tržište.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Ova firma sa radom je počela prošle godine, a upošljavanje radnika vrši se po fazama. Do sada upošljeno je oko stotinu radnika, a do nove godine stvoriće se uslovi za upošljavanje još ljudi.

Predsednik opštine Miroslav Marković isitče da se intenzivno radi na dovođenju novih investitora, ali da je prioritet ojačati domaće privrednike koji su okosnica razvoja Svrljiga.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Cilj je da uz pomoć države i lokalne samouprave dođemo do novih radnih mesta za naše Svrljižane – otvaranjem novih firmi i kompanija u Svrljigu. Takođe, veliku pažnju moramo posvetiti i lokalnim privrednicima koji upošljavaju naše ljude i koji žele da na bilo koji način prošire svoju proizvodnju, rekao je predsednik opštine Miroslav Marković.

Predsednik SO Svrljig Milan Mihajlović je istakao da je opština voljna da mnogo više ulaže i pomaže privredi, u cilju otvaranja novih radnih mesta kroz aktiviranje i pokretanje novih radnih pogona svrljiških firmi i firmi investitora koji posluju na teritoriji svrljiške opštine.

Pročitajte i

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *