Search
Close this search box.
Dve opštine
Broj pregleda

Razvoj turizma u saradnji sa Sokobanjom

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić sa svojim saradnicima danas su se sastali sa predsednikom opštine Sokobanja dr Miodragom Nikolićem kako bi razgovarali o saradnji dveju opština na polju turizma.

Predsednici Marković i Nikolić, foto: M.M. / Opština Svrljig
Predsednici Marković i Nikolić, foto: M.M. / Opština Svrljig

Znajući da je Sokobanja turistički razvijena opština, te da se jednim delom graniči sa Svrljigom, predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković predložio je da saradnja bude intenzivnija u pogledu razvoja turizma, ali i u drugim oblastima kao što je poljoprivreda, kultura, sport – lovni turizam i sl.

Konkretno, bilo je reči o zajedničkom nastupanju na predstojećim projektima koji će biti raspisani od strane Evropske unije, a tiču se direktno razvoja turističkih mesta i malih sredina koje planiraju da se ozbiljno bave turizmom što uključuje i razvoj sela i netaknute prirode.

Pokušaćemo da sa susednom opštinom Sokobanja ostvarimo dobru saradnju, da zajedno učestvujemo na konkursima i od njih prepišemo bar deo onoga što rade po pitanju turizma, rekao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Takođe, dogovoreno je da obe opštine prilikom planiranja budžeta za 2021. godinu uvrste i revitalizaciju puteva koji spajaju Svrljig i Sokobanju kroz sela Labukovo sa svrljiške i Radenkovac sa sokobanjske strane.

Predsednik opštine Sokobanja dr Midorag Nikolić izrazio je želju da se saradnja između Sokobanje i Svrljiga intenzivira, te da se turistički centri dveju opština što pre povežu i objedine turističku ponudu.

On je istakao da veliki broj turista koji posećuje Sokobanju obilazi i druge opštine, a njihov predlog će ubuduće biti i opština Svrljig, pored Knjaževca, Niša i drugih okolnih mesta.

Nikolić je predložio da novi sastanak bude održan u Svrljigu u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport gde će se precizirati ciljevi i postupci realizacije dogovorenih planova.

One Response

  1. Mladi ljudi na pravim mestima i sigurno ce nesto da urade pozitivno za obe opstine. Opstina Sokobanja je turisticka i to je tacno,poseduje velike kapacitete i moze jos. Predhoni predsednik gospodin Isidor je radio ali znatno manje na polju turizma, gdin Nikolic je covek na pravom mestu i najbitnije je da je dobar covek ,kao i Miroslav iz Svrljiga. Pozdrav za obojicu. Zagarantovana je uspesna saradnja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

Svaka čast

Dobre sportske vesti iz Svrljiga: Škola fudbala “Aca Menta” na vrhu Fair Play lige

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano