Video vest

Na teritoriji Svrljiga ukupno 15 osoba pozitivno na koronavirus!

Broj pregleda

Epidemiološka situacija na teritoriji Svrljiga znatno je povoljnija u odnosu na jul i početak avgusta, saopštio je direktor Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović. 

Direktor Doma zdravlja Svrljig, dr Ljutomir Davidović, foto: M.M.
Direktor Doma zdravlja Svrljig, dr Ljutomir Davidović, foto: M.M.

Na teritoriji Svrljiga trenutno je 15 pozitivinih na virus korona, uglavno je kod svih blaža klinička slika i svi su u kućnoj izolaciji.

Direktor dr Ljutomir Davidović kaže da je ranije bilo i do 60 pregleda u kovid ambulanti tokom dana, koja je radila od 7 do 20 časova.

Imali smo veliki broj pregleda, i do 60, dok smo testirali dnevno od 15 do 20 osoba, rekao je Davidović.

Ovih dana, po rečima direktora, obavlja se od 5 do 10 pregleda u kovid ambulanti koja radi u okviru Doma zdravlja, a povodom toga promenjeno je i radno vreme kovid ambulante i ubuduće radiće od 7 do 15 časova.

Dobra vest je da 26. avgusta nije bilo ni testiranih na COVID-19, a već narednog dana testirano je samo tri lica i svi su bili negativni na koronu.

Bez obzira na sve, savetujem da se preporuke Kriznog štaba poštuju, da nose zaštitne maske za lice, da dezinfikuju ruke i drže propisanu distancu. Samim tim, čuvaju sebe, svoju porodicu i pomažu zdravstvenim radnicima, rekao je Davidović.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Poz za doktora

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *