Virus
Broj pregleda

Kovid-19: U Svrljigu 32 osobe pozitivne na koronavirus

Podeli sa prijateljima:

Na virus Kovid-19 u Svrljigu je trenutno pozitivno 32 osobe. 

Kovid ambulanta Svrljig, foto: Svrljiške novine
Kovid ambulanta Svrljig, foto: Svrljiške novine

Od početka drugog talasa pandemije ukupno je na teritoriji Svrljiga bilo 49 pozitivnih na Kovid-19. Nakon drugog testiranja kod 17 osoba test je bio negativan, ali im je određena propisana izolacija.

U toku testiranja u prethodna dva dana kod 9 osoba je test na Kovid-19 bio pozitivan (broj osoba koji se ubraja u 49 pozitivnih), pa je ukupan broj obolelih 32, saznaje portal ,,Svrljiške novine”.

Danas je testirano 11 osoba do 12 časova i njihovi rezultati će stići do kraja dana ili sutra ujutru.

PETORO NA BOLNIČKOM LEČENJU

Pet osoba iz Svrljiga nalazi se na bolničkom lečenju u kovid bolnicama (KC) u Nišu.

Dr Ljutomir Davidovic

Direktor Doma zdravlja Svrljig dr Ljutomir Davidović apeluje da se sve propisane mere za zaštitu od virusa Kovid-19 poštuju – obavezno nošenje zaštitne maske, rukavica, te da se poštuje propisana distanca od 1,5 m i da se izbegavaju okupljanja na javnim mestima.

Apelujemo na sve građane, pogotovu na mlađe, da budu društveno odgovorni i sačuvaju sebe i druge tako što će poštovati mere Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i lokalnog kriznog Štaba, da nose zaštitne maske kada ulaze u prodavnice, markete i druge objekte, da drže propisanu distancu od dva metra da koriste zaštitne rukaviceda se ne okupljaju u velikom broju i da izbegnu odlazak na veće skupove, žurke, proslave i sl. jer samo na taj način sačuvaće svoje zdravlje i zdravlje svih građana, rekao je direktor Davidović.

U SAMOIZOLACIJI 29 OSOBA

Po najnovijim podacima saznajemo da se u samoizoaliciji trenutno nalazi 29 osoba, te da je ubeležen porast samoizolovanih lica.