Razvoj turizma i sela

Niševac dobija Vizitorski centar

Ukupan broj pregleda:

Protekle nedelje direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković sa arhitektama obišao je selo Niševac gde je pokrenut projekat Vizitorskog centra. 

Marković obišao selo Niševac
Marković obišao selo Niševac

Naime, u planu je da zgrada koja se nalazi u centru sela, a koja je odavno u lošem stanju, postane tzv. vizitorski centar. 

Vizitorski centar bi ujedno bila i mesto poput muzeja sa suvenirnicom.

Svesni smo povećanog broja turista koji dolaze u našu opštinu i posećuju Niševac, selo gde zaista turisti imaju šta da vide poput rimskog puta, kotlova, banjice i starog grada Svrljiga, rekao je Marković.

Nisevac turizam

Zgrada ima veoma interesantan spoljašni izgled i veoma brzo je moguće privesti je nameni, zaključuju nadležni.

U skladu sa tim, protekle nedelje krenula je prva faza realizacije ove ideje, koja bi mogla da privuče pažnju mnogih turista iz Srbije i regiona, znajući da selo Niševac ima mnogih prirodnih lepota – od kotlova, starog grada, do banjice i prelepe netaknute prirode.

Trenutno se radi projekat i mnoga druga idejna rešenja koja će potpuno promeniti izgled centra sela, odnosno pomenutog objekta, rekao je Marković.

Pogled na Niševačku klisuru zimi, foto: N.R.
Pogled na Niševačku klisuru zimi, foto: N.R.

Pored Niševca posećeno je i selo Varoš, koje je na putu prema Starom gradu Svrljigu.

Ideja je da se narednih meseci CTKS fokusira na formiranju jedne ozbiljne i održive turističke ponude naše opštine, rekao je Marković.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *