Razvoj turizma i sela

Niševac dobija Vizitorski centar

Broj pregleda

Protekle nedelje direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković sa arhitektama obišao je selo Niševac gde je pokrenut projekat Vizitorskog centra. 

Marković obišao selo Niševac
Marković obišao selo Niševac

Naime, u planu je da zgrada koja se nalazi u centru sela, a koja je odavno u lošem stanju, postane tzv. vizitorski centar. 

Vizitorski centar bi ujedno bila i mesto poput muzeja sa suvenirnicom.

Svesni smo povećanog broja turista koji dolaze u našu opštinu i posećuju Niševac, selo gde zaista turisti imaju šta da vide poput rimskog puta, kotlova, banjice i starog grada Svrljiga, rekao je Marković.

Nisevac turizam

Zgrada ima veoma interesantan spoljašni izgled i veoma brzo je moguće privesti je nameni, zaključuju nadležni.

U skladu sa tim, protekle nedelje krenula je prva faza realizacije ove ideje, koja bi mogla da privuče pažnju mnogih turista iz Srbije i regiona, znajući da selo Niševac ima mnogih prirodnih lepota – od kotlova, starog grada, do banjice i prelepe netaknute prirode.

Trenutno se radi projekat i mnoga druga idejna rešenja koja će potpuno promeniti izgled centra sela, odnosno pomenutog objekta, rekao je Marković.

Pogled na Niševačku klisuru zimi, foto: N.R.
Pogled na Niševačku klisuru zimi, foto: N.R.

Pored Niševca posećeno je i selo Varoš, koje je na putu prema Starom gradu Svrljigu.

Ideja je da se narednih meseci CTKS fokusira na formiranju jedne ozbiljne i održive turističke ponude naše opštine, rekao je Marković.

Pročitajte i

Hram Sv. Ilija, selo Niševac, foto: Svrljiške novine

Sveti Ilija proslavljen u Niševcu

Danas je obeležen veliki hrišćanski praznik Sveti Ilija. Svrljižani i meštani Niševca ovaj dan proslavili su na dostojanstven način, po svim crkvenim običajima u obnovljenom

Fekalije, foto: FB

Iz septičke jame direktno pored puta…

Pored puta za selo Plužinu čitaoci portala ,,Svrljiške novine“ zatekli su meštane Niševca kako iz cisterne izbacuju fekalije odmah pored puta.  Meštani Plužine kažu da

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *