Srećna slava

Danas je obeležen Savindan

Broj pregleda

U svrljiškim obrazovnim ustanovama danas je bogatim programima obeležena školska slava Sveti Sava.

Proslava školske slave, foto: K.A.
Proslava školske slave, foto: K.A.

Proslava Savindana obeležena je u PU ,,Poletarac“, OŠ ,,Dobrila Stambolić“ i SSŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš“.

Svečanim presecanjem slavskog kolača, molitvom, te prigodnim kulturno-umetničkim i zabavnim programom, danas su svrljiški mališani zajedno sa nastavničkim osobljem, te roditeljima i predstavnicima drugih javnih preduzeća i ustanova, obeležili Sv. Savu.

Obeležavanju ove slave u ime opštine Svrljig svečanosti u obrazovnim ustanovama prisustvovali su predsednica opštine Jelena Trifunović, predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, zamenik predsednice opštine Gradimir Milosavljević, direktor CTKS Svrljig Miroslav Marković i dr.

Ovogodišnji kolačar u OŠ ,,Dobrila Stambolić“ bila je medicinska sestra Marija Vitanović, predsednica opštinskog i školskog saveta roditelja, a kolač od njene porodice za narednu godinu preuzeo je Aleksandra Žikić.

Pročitajte i

Sveta liturgija posvećena Svetom Savi

Narodni poslanik Milija Miletić je u nedelju, 27. januara, zajedno sa svrljiškom dečicom i sveštenicima prisustvovao jutarnjoj liturgiji posvećenoj Svetom Savi.  Savindan je obeležen prigodnim

Danas je Sveti Sava! Srećna slava

SPC i vernici danas, 27. januara, slave Svetog Savu, praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju. Sveti Sava se slavi kao

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *