Razvoj turizma

Turisti iz Bugarske u poseti pećini Samar, muzeju i manastiru u Pirkovcu

Broj pregleda

Bugarski turisti proteklih dana posetili su Svrljig i tom prilikom obišli pećinu Samar i muzej u Kopajkošari, kao i manastir Sveti arhangel Gavrilo u Pirkovcu. 

Turisti iz Bugarske u Kopajkošari, foto: Marko Miladinović
Turisti iz Bugarske u Kopajkošari, foto: Marko Miladinović

Ova turistička poseta je rezultat dobre saradnje Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig sa turističkom organizacijom grada Niša i gradskom opštinom Pantelej.

Bugarski turisti sa meštanima u muzeju u Kopajkošari, foto: Marko Miladinović
Bugarski turisti sa meštanima u muzeju u Kopajkošari, foto: Marko Miladinović

Turisti iz Bugarske su najpre posetili Cerjansku pećinu, a kod nas su obišli Samar i muzej u Kopajkošari, kao i našu svetinju – manastir Svetog arhangela Gavrila u Pirkovcu, kaže direktor CTKS Miroslav Marković.

kopajkosara muzej

Direktor Marković kaže da su turisti iz Bugarske poneli dobra iskustva iz Srbije, te da će na ovaj način opština Svrljig privući veći broj turista iz Bugarske, ali i iz regiona koji uživaju u prirodnim lepotama.

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo