Search
Close this search box.
Saradnja na višem nivou
Broj pregleda

Miletić na sastanku sa predsednikom Vlade Slovenije

Podeli sa prijateljima:

Predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se juče u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Marjanom Šarecom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Sastanku u Narodnoj Skupštini prisustvovao je i narodni poslanik Milija Miletić predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa Slovenijom.

Miletić i Šarec, foto: Parlament Srbije
Miletić i Šarec, foto: Parlament Srbije

Gojković i Šarec su istakli da se bilateralni odnosi dve države dobro razvijaju, kao i da postoji dinamična saradnja i susreti na svim nivoima vlasti dve zemlje, objavljeno je na portalu NSRS.

Šarec je ukazao da je saradnja između dve države na odličnom nivou, kao i da je posebno značajno da parlamenti, kao važne institucije, dobro sarađuju i razmenjuju iskustva.

Narodni poslanik Milija Miletić sa predsednikom Vlade Slovenije razgovarao je o mogućnosti rešavanja pravno-imovinskog problema nekadašnje fabrike ,,Krka”, ali i mogućnosti privlačenja nekog od investitora u svrljiški kraj, rekavši da je Svrljig na izuzetno dobroj lokaciji, pored Niša, auto-puta i u blizini aerodroma.

Sastanku sa predsednikom Vlade Slovenije prisustvovali su i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa Slovenijom Milija Miletić i članica Grupe prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković.

Vredno je istaći da se Šarec sastao i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučiće u Beogradu. Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno na kontinuiranoj političkoj i tehničko-ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima, saopštio je portal ,,Mondo”.

Delovi teksta: Skupština Srbije, Mondo, Svrljiške novine

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano