Search
Close this search box.
Svrljig centar sveta
Broj pregleda

Ministri i visoki državni predstavnici na otvaranju 14. ,,Belmužijade”

Podeli sa prijateljima:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, te državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, direktor hotela na Staroj planini Goran Karadžić, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, kao i predstavnici opštine Šentjernej i jedan narodni poslanik iz Slovenije bili su gosti na otvaranju 14. ,,Belmužijade”, koju je ozvaničio narodni poslanik Milija Miletić. 

Otvaranje ,,Belmužijade'', foto: M. Miladinović
Otvaranje ,,Belmužijade”, foto: M. Miladinović

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je ,,Belmužijada” prerasla u veoma ozbiljnu manifestaciju, da okuplja veliki broj turista iz cele Srbije i Evrope, te da će se u narednim godinama raditi na njenom unapređenju.

Miletić otvaranje, foto: M. Miladinović
Miletić otvaranje, foto: M. Miladinović

On je iskoristio priliku i pozdravio goste iz Slovenije, poručivši da Srbija i Slovenija trebaju zajedno da rade i napreduju, te da Slovenija nastavlja da daje podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Opština se trudi, za našu opštinu se čulo širom Evrope i Sveta. Budimo dobri domaćini, a pre svega dobri ljudi, poručio je Miletić.

U ime Opštine Šentjernej iz Slovenije otvaranju je prisustvovao Primoš Križaj konzul amsade Slovenje, podzupan Šentjerneja Janez Selak i poslanik državnog parlamenta Slovenije Predrag Baković.

Miletić je obavestio prisutne da je po prvi put za ,,Belmužijadu” pristigla pomoć iz državne kase u visini od oko 20.000 EURA, što pokazuje dobru saradnju Opštine Svrljig sa državnim institucijama.

5 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano