Search
Close this search box.
Zahvaljujući udruženju ,,Eko-Budućnost''
Broj pregleda

MLADI SE UJEDINILI I OČISTILI DEPONIJE PREMA NIŠEVCU

Podeli sa prijateljima:

Na inicijativu predsednika Udruženja građana ,,Eko-Budućnost” Marka Petrovića danas je kroz akciju čišćenja javnih površina očišćena deponija kod sela Niševac, kao i jedan put koji vodi prema selu Varoš.   

Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.
Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.

Podršku ovoj akciji dao je i direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković, rekavši da je dobro što se mladi aktiviraju u želji da pomognu da Svrljig bude čistije i sređenije mesto za život.

Okupili smo se danas kako bi smo očistili divlje deponije između sela Niševac i Varoš. Svi znamo da je ovaj deo opštine jedna od posećenijih turističkih destinacija. Zahvalio bi se udruženju ,,Eko-Budućnost” na inicijativi kao i predsedniku Udruženju građana ‚‚Terra Inkcognita” Nenadu Ranđeloviću – koje je takođe podržalo ovu akciju, rekao je Marković.

Marković je iskoristio priliku da se posebno zahvali i pohvali rad JKSP ‚‚Svrljig” koje je svojom mehanizacijom pomoglo da se sav prikupljeni otpad odveze.

Apelujem na nase sugrađane da se ponasaju društveno odgovorno i da u buduće smeće izvoze isključivo na deponijama koje su za to predviđene, kazao je Marković.

Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.
Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.

KRITIČARI SE NISU POJAVILI DA PRUŽE PODRŠKU MLADIMA!

Akciji su se odazvali uglavnom mladi ljudi, članovi Udruženja ,,Eko-Budućnost” dok su kritičari sa društvenih mreža (Fejsbuk, Instagram…) kao i ostali zagovornici po temama ekologije, ovoga puta izostali, niti su se interesovali za ovu akciju koja je bila promovisana nedeljama na Fejsbuku.

Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.
Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.

Akciji čišćenja pomogli su i radnici JKSP ,,Svrljig”, koji su mašinama odvozili sakupljeno smeće.

REČ O UDRUŽENJU

Predsednik Udruženja, Marko Petrović
Predsednik Udruženja, Marko Petrović

Udruženje građana ,,Eko-Budućnost” osnovano je 2018. godine u cilju podizanja ekološke svesti građana opštine Svrljig. Takođe, Udruženje podstiče mlade da se uključe u akcije čišćenja deponija, pošumljavanje, kreiranje raznih projektnih aktivnosti, a bavi se i pitanjem reciklaže.

Na čelu ovog Udruženja je osnivač Marko Petrović.

2 Responses

    1. Njihov izgovor je bolest alkoholizam (Milojko 1.73 od 5 promila), nego mnogo veci problem ste vi dezurni pljuvaci, kojima nikada nista ne valja, vi koji nista nikada u zivotu dobro niste uradili ni za sebe a kamoli za druge… i dalje samo prosipajte “pamet”, pljujte, kukajte, evo samo sto nije dosao neko da sve vama po vasim instrukcijama uradi…
      Bravo ljudi, svaka cast, pokusajte da ukljucite i skole u ove akcije, pokusajte da jednom nedeljno organizujete ciscenja… jeste da je sizifov posao, ali dajte da pokusamo da podignemo svest svih ljudi o prirodi i o svemu, najveci krivci smo mi sami…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano