Peta po redu

Izložba slika CTKS povodom Dana opštine Svrljig

Broj pregleda

Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig po peti put za redom organizovao je majsku izložbu slika svrljiških slikara povodom obeležavanja Dana opštine Svrljig.

Izložba slika, foto: M. Miladinović
Izložba slika, foto: M. Miladinović

Izložba slika 8. maja bila je smeštena u holu Osnovne škole ,,Dobrila Stambolić“, a ove godine izložene su autorska dela 13 svrljiških slikara, što je za pet više u odnosu na prethodnde godine.

Od danas sve slike možete pogledati u holu Centra za turizam, kulturu i sport.Kao ustanova kulture nastavljamo da podržavamo i podstičemo mlade i talentovane ljude u Svrljigu.

Direktor Miroslav Marković, foto: M. Miladinović
Direktor Miroslav Marković, foto: M. Miladinović

Likovna kolonija je veoma značajna našoj opštini, jer da nije nje, ne bi bilo ni majske izložbe slika i koristim ovu priliku da se zahvalim svim učesnicima na koloniji i nadam se da će ih svake godine biti sve više. Naša vrata su svima otvorena svima, želimo da sarađujemo i podstičemo kulturu i umetnost, rekao je Miroslav Marković direktor ove ustanove.

Majska izložba slika, foto: M. Stevanović
Majska izložba slika, foto: M. Stevanović

Vredno je reći da će početkom jula meseca Centar organizovati i tradicionalnu Likovnu koloniju ,,Ars Timacum“ koja je najvećim delom zaslužna za ovolikim brojem slikara iz Svrljiga, ali i iz Srbije, Bugarske, Makedonije i ostalih zemalja u okruženju.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Bravo Mirke. Samo napred!!!

    2
    7

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *