Turistička razglednica Svrljiga i blizina Stare Planine
Broj pregleda

NAJBLIŽI PUT: Preko Svrljiga do Stare planine

Najbliži put do Stare planine i Babinog zuba je upravo preko opštine Svrljig. Na ovu turističku destinaciju, ukoliko krenete preko Svrljiga stižete za nepunih 40 minuta, jer je udaljena samo 60 km od gradskog naselja.

kalna sestigabar

Stara planina je poslednjih godina gotovo postala jedna od atraktivnijih, ako ne i najatraktivnija turistička destinacija u Srbiji, po zapažanju stranih turista i poznavalaca ove oblasti.

Za sve nas Stara planina je još uvek neistražena teritorija, divljina i priroda kakvu oduvek žele svi koji hrle da pobegnu iz grada, sa usijanog asfalta, gradske gužve i posla koji im je preko glave.

Putokaz do Stare planine iz pravca Svrljiga
Putokaz do Stare planine iz pravca Svrljiga

Do Stare planine, ove istočne lepotice, u prethodnom periodu – zahvaljujući državi izgrađen je put, tako da sada svi posetioci Babinog zuba neće ,,lomiti” automobile zaobilazeći rupe do ove turističke destinacije.

Najkraći put do Stare planine je izgrađen, turisti dobro došli

Kada je u pitanju turizam, on se razvija progresivnije nego ranije. Stara planina je danas dostupnija u medijima, dosta se govori o njoj i postaje prepoznatljiva u celom svetu.

Međutim, jedini problem na koji mogu naići turisti su nedovoljan broj mesta za prenoćište, jer su kapaciteti u hotelima uvek puni, kao i domovima seljana koji izdaju svoje kuće i vile turistima koji dolaze ovde.

————————————————————————————————————————————–

grb svrljigProjekat ,,Turistička razglednica Svrljiga i blizina Stare Planine” podržan je od strane Opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS