Akcija pojačane kontrole saobraćaja

Broj pregleda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima, u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine.

Policijska stanica u centru Svrljiga, foto: arhivska fotografija, Redakcija
Policijska stanica u centru Svrljiga, foto: arhivska fotografija, Redakcija

Ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata.

Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Izvor: MUP Srbije

Pročitajte i

Foto: M.M.

Udario biciklistu pa pobegao sa lica mesta?

Pre nekoliko minuta desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je, kako nezvanično saznajemo, povređen biciklista.  Saobraćajna nezgoda dogodila se preko puta JKSP ,,Svrljig”, u Ulici

Policija, hronika

Moguće uvođenje policijskog časa?

Dr Predrag Kon gostujući na TV ,,Prva” istakao je da je jedna od mera o kojima se razmišlja i zabrana kretanja.  Objavljuju se i pozivaju

3 Komentar

 • Preterali su ! Neka ih zamoli narodni poslanik da ne deru ovaj siromašan narod.Neka učini makar nešto za Svrljig.

  23
  2
 • Nisu preterali nista.Vi vozite ispravne automobile,zao vas da zamenite sijalicu od 150 dinara plus vozite bez pojas glumite frajere.More i treba da kaznjavaju i da deru sa kaznama da se nauce pojedini za pamet

  14
  12
  • idi da kažnjavaš u Veliki Trnovac ili Beograd na splavovi da vršiš raciju … Ovde je bedan narod, da ima para kupio bi bolja auta.

   23
   1

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *