Ambasadorke četiri zemlje posetile Svrljig

Broj pregleda

U petak, 8. marta, opštinu Svrljigu u kojoj su skoro na svim čelnim mestima žene posetile su četiri ambasadorke u Srbiji i to Kanade, Australije, Slovačke i Rumunije, kao i poverinaca za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković. 

Ambasadorke u Svrljigu, foto: M.M.
Ambasadorke u Svrljigu, foto: M.M.

Poseta Svrljigu upravo je iz razloga što opštinu Svrljig vode žene, i jedna je od retkih opština u Srbiji gde su i predsednik opštine i predsednik skupštine žene.

Poverinaca za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković, foto: M.M.
Poverinaca za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković, foto: M.M.

Opštini Svrljig koja ima kapaciteta za razvoj, treba veoma malo pomoći da krene u boljem smeru i da se brže razvija, rečeno je na sastanku. 

Okupljene žene iz Svrljiga koje su dočekale gošće iz Beograda, pozdravio je narodni poslanik Milija Miletić, rekavši da je poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković posećivala Svrljig i ranije, te da je tada dogovaren predlog izgradnje gerontološkog centra u Svrljigu.

Opština Svrljig radi na mnogim projektima koji će poboljšati život građana. Pored nastavka izgradnje sportske hale, mosta na Svrljiškom Timoku, mosta na Pravačkoj reci, uređenja prilaznih puteva, stvaranja adekvatnog ambijenta za nove investitore, uskoro krećemo da radimo i na izgradnji gerontološkog centra koji će usloviti otvaranje novih radnih mesta. Inače gerontološki centar će biti smešten u krugu svrljiškog Doma zdravlja, rekao je Miletić.

Miletić i Janković u razgoMiletić i Janković u razgovoru, foto: M.M. voru, foto: M.M.
Miletić i Janković u razgovoru, foto: M.M.

Sastanak ambasadorki i poverenice, sa predstavnicima lokalne samouprave Opštine Svrljig održan je u skupštinskoj sali, a prisustvovale su žene iz privrede, žene koje se bave poljoprivredom i drugim granama.

zene u so svrlji

Nakon sastanka, ambasadorke su obišle ZZ ,,Svrljižanku“ na čijem čelu je takođe žena, kao i jednu konfekcijsku firmu gde je direktor žena.

Pročitajte i

Fudbalski klub ,,Svrljig'', s leva na desno Žikić, Mentović i Prvulović

ODLIČNE VESTI: FK ,,Svrljig“ za budućnost!

Danas je održana promocija novih igrača Fudbalskog kluba ,,Svrljig“ Uroša Žikića i Andreja Prvulovića.  Uroš Žikić igrao je ekipi ,,Kopernikus-Železničar“ Niš u kadetskoj konkurenciji, a

Vakcinacija u Svrljigu, foto: Svrljiške novine

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane da ima dovoljan broj vakcina protiv sezonskog gripa i protiv virusa COVID-19. Vakcinacija se obavlja svakog radnog dana u jutarnjim

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

1 Komentar

  • Nas Poslanik, kao Drug Tito. Mada primecujemo da nije obuo opanajke, al sta je tu je, mozda ga nazuljali.
    Svejedno dominira, nema sta.
    Nego… sta bi sa taj gerontoloski centar, kad je vec bio dogovaren?

    15
    2

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *