Broj pregleda

Ambasadorke četiri zemlje posetile Svrljig

U petak, 8. marta, opštinu Svrljigu u kojoj su skoro na svim čelnim mestima žene posetile su četiri ambasadorke u Srbiji i to Kanade, Australije, Slovačke i Rumunije, kao i poverinaca za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković. 

Ambasadorke u Svrljigu, foto: M.M.
Ambasadorke u Svrljigu, foto: M.M.

Poseta Svrljigu upravo je iz razloga što opštinu Svrljig vode žene, i jedna je od retkih opština u Srbiji gde su i predsednik opštine i predsednik skupštine žene.

Poverinaca za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković, foto: M.M.
Poverinaca za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković, foto: M.M.

Opštini Svrljig koja ima kapaciteta za razvoj, treba veoma malo pomoći da krene u boljem smeru i da se brže razvija, rečeno je na sastanku. 

Okupljene žene iz Svrljiga koje su dočekale gošće iz Beograda, pozdravio je narodni poslanik Milija Miletić, rekavši da je poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković posećivala Svrljig i ranije, te da je tada dogovaren predlog izgradnje gerontološkog centra u Svrljigu.

Opština Svrljig radi na mnogim projektima koji će poboljšati život građana. Pored nastavka izgradnje sportske hale, mosta na Svrljiškom Timoku, mosta na Pravačkoj reci, uređenja prilaznih puteva, stvaranja adekvatnog ambijenta za nove investitore, uskoro krećemo da radimo i na izgradnji gerontološkog centra koji će usloviti otvaranje novih radnih mesta. Inače gerontološki centar će biti smešten u krugu svrljiškog Doma zdravlja, rekao je Miletić.

Miletić i Janković u razgoMiletić i Janković u razgovoru, foto: M.M. voru, foto: M.M.
Miletić i Janković u razgovoru, foto: M.M.

Sastanak ambasadorki i poverenice, sa predstavnicima lokalne samouprave Opštine Svrljig održan je u skupštinskoj sali, a prisustvovale su žene iz privrede, žene koje se bave poljoprivredom i drugim granama.

zene u so svrlji

Nakon sastanka, ambasadorke su obišle ZZ ,,Svrljižanku” na čijem čelu je takođe žena, kao i jednu konfekcijsku firmu gde je direktor žena.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Nas Poslanik, kao Drug Tito. Mada primecujemo da nije obuo opanajke, al sta je tu je, mozda ga nazuljali.
    Svejedno dominira, nema sta.
    Nego… sta bi sa taj gerontoloski centar, kad je vec bio dogovaren?

    15
    2

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *