HELP: 36.000 EURA ZA POKRETANJE POSLA U SVRLJIGU

Broj pregleda

U četvrtak, 18. oktobra 2018. godine, u 11 časova, u sali Opštine Svrljig, predsednica opštine Jelena Trifunović i program menadžerka Helpa Maša Bubanj svečano će uručiti 15 ugovora o donaciji korisnicima programa „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“.

Opština Svrljig i Help, foto / ilustracija
Opština Svrljig i Help, foto / ilustracija

Program „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“  finansira Vlada Nemačke, kao i ciljni gradovi i opštine koji su uključeni u projekat.

Nakon dve faze selekcije kandidata, odabrano je 15 finalnih korisnika programa, 4 žene i 11 muškaraca, koji će dobiti opremu za započinjanje i/ili proširivanje poslovnih delatnosti.

Najviše je poljoprivrednika (7), potom zanata (6) i najmanje je uslužnih delatnosti – samo dve (automehaničar, turizam, pekari, krojači, građevinski proizvodi, proizvodnja ukrasnih svećica, četkarski zanat, dok su poljoprivredne delatnosti uzgoj voća i povrća i prerada mleka i mlečnih proizvoda).

Pored grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, potpisinici ugovora će dobiti i poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama, mogućnost umrežavanja i mentoring u toku trajanja projekta.

Obaveze potpisnika ugovora su finansijsko učešće u iznosu od 20% od vrednosti opreme, 8 časova rada u korist lokalne zajednice, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i/ili dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohađanje poslovnih obuka organizovanih od strane Helpa u okviru projekta.

Realizaciju projektnih aktivnosti finansira Help putem donatorskih sredstava uz učešće Opštine Svrljig koja sufinansira podršku malim grantovima u iznosu od 14.400,00 evra.

Vrednost projektne komponente podrške dohodovnim aktivnostima u Svrljigu iznosi 36.000,00 evra.

O projektu „Socio-ekonomska stabilnost na zapadnom Balkanu“:

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“, ukupne vrednosti 3.858,350,44 evra, uz donatorsku podršku Vlade Nemačke Help realizuje od aprila 2017. do kraja januara 2019. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i osam ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.375.630,00 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Medveđi, Nišu, Svrljigu, Pirotu i Mionici.

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *