Svrljiški socijalisti obeležili 28 godina od osnivanja OO SPS Svrljig

Broj pregleda

U sredu, 10. oktobra, održan je skup socijalista na kome je obeleženo 28 godina od osnivanja SPS-a u opštini Svrljig.

Arhivska fotografija, Raco Mentović, predsednik OO SPS Svrljig
Arhivska fotografija, Raco Mentović, predsednik OO SPS Svrljig

Akcenat svoje aktivnosti usmerićemo na razvoju privrede, a na taj način i rešavanju nezaposlenosti kao i na aktivnoj socijalnoj politici. Zatražićemo depolitizaciju javnih ustanova i preduzeća ćiji je osnivač opština kao i na smanjenju broja funkcionera na stalnom radu u lokalnoj samoupravi, istakao je za portal ‚‚Svrljiške novine“ predsednik svrljiškog odbora SPS-a Raco Mentović.

Što se tiče istorije Socijalističke partije Srbije u Svrljigu, za prvog predsednika ove partije izabran je dr Jezdimir Milutinović, a za sekretara diplomirani pravnik Radiša Savić.

SPS se potvrdila kao partija koja brine o državnim i nacionalnim interesima Srbije i koja je sačuvala ideju i program levice na ovim prostorima, stoji u saopštenju OO SPS Svrljig.

Pročitajte i

Zoran Nikodijević, foto: Svrljiška TV

Zoran Nikodijević na čelu OO SPS Svrljig

Izvršni odbor GO SPS za v.d. predsednika Opštinskog odbora Socijalističe partije u Svrljigu imenovao je Zorana Nikodijevića, dugogodišnjeg člana ove partije i nekadašnjeg direktora OŠ

1 Komentar

  • Socijaliste i radikale trebalo je zakonom zabraniti 6. oktobra 2000.godine, jer su veliko zlo naneli ovom narodu… Nažalost, Koštunica nije sproveo lustraciju, a mogao je…

    12
    3

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *