Search
Close this search box.
Broj pregleda

Žene vode opštinu Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Rodna ravnopravnost u političkom životu, na kojoj insistira Evropska unija, veoma je zastupljena u opštini Svrljig. Od danas na čelu Skupštine opštine Svrljig je žena Tatjana Lazarević.

Žene na čelnim pozicijama u Svrljigu, foto: Svrljiške novine, ilustracija
Žene na čelnim pozicijama u Svrljigu, foto: Svrljiške novine, ilustracija

Vredno je istaći da je u opštini Svrljig na čelnim pozicijama čak 7 dama i to na čelu opštine Jelena Trifunović, predsednica Skupštine Tatjana Lazarević, načelnica Opštinske uprave Dejana Mitić, načelnica odeljenja za budžet i finansije Marina Savić, odeljenje opštinskog pravobranilaštva vodi Danijela Budimović, dok je sekretar SO Svrljig Mariola Gagić i šef odseka za urbanizam opštine Svrljig Gostana Mihajlović.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. Miladinović
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. Miladinović

Predsednik opštine u Svrljigu je takođe žena i opštinu vodi uspešno već dugi niz godina. Jelena Trifunović je za predsednicu opštine izabrana 2014. godine, a tu funkciju je nasledila od Milije Miletića koji je podneo ostavku jer je izabran za narodnog poslanika.

Tatjana Lazarević, foto: M. Miladinović
Tatjana Lazarević, foto: M. Miladinović

Na 21. sednici SO Svrljig koja je održana danas većinom glasova za predsednica SO Svrljig izabrana je Tatjana Lazarević iz Ujedinjene seljačke stranke. Lazarevićeva je radnik Centra za socijalni rad, veliki humanista, a pretežno se bavi poljoprivrednim poslovima.

Dejana Mitić, foto: Svrljiške novine, arhivska fotografija
Dejana Mitić, foto: Svrljiške novine, arhivska fotografija

Na mestu načelnika Opštinske uprave opštine Svrljig 2014. godine izabrana je Dejana Mitić. Inače, Mitićeva je pre postavljenja obavljala funkciju zamenika načelnika Opštinske uprave Opštine Svrljig.

Od 27 odbornika u Skupštini opštine Svrljig 7 su žene, odnosni 18,9% od ukupnog broja odbornika čine žene u lokalnom parlamentu.

Takođe, vredno je istaći da je na čelu Centra za socijalni rad opštine Svrljig takođe žena Jelena Đorđević.

7 Komentara

  1. Jare,zgrazavam se od tvog uzasnog komentara.Ko si bre ti da nasu opstinu nazivas,,neozbiljnom,,i da procenjujes ko koliko vredi.Ti vodu nemozes da doneses svim ovim zenama koje su visoko skolovane i fakultetski obrazovane.Ko si ti da sudis o njihovoj strucnosti.Najboje bi bilo da ne sedis za kompjuterom, besposlicaris i pljujes koga stignes…vec da odes i cuvas ovce ako si i za to sposoban.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano