Search
Close this search box.
Broj pregleda

MILETIĆEVA INICIJATIVA: Rekonstrukcija i unapređenje železničke pruge od Niša do Prahova!

Podeli sa prijateljima:

Danas je u sali Skupštine opštine Svrljig održan sastanak na temu unapređenja i rekonstrukcije Železničke pruge od Niša, preko Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, Negotina, do Luke Prahovo.

Miletic zeleznice

Inicijator sastanka bio je narodni poslanik Milija Miletić, a sastanku su prisustvovali i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, načelnica Nišavskog upravnog okurga Dragana Sotirovski, predstavnici Železnice Srbije i Železničke stanice Svrljig i predstavnici drugih opština u okruženju, kao i predstavnici MIN DIV-a Svrljig.

Na sastanku je bilo reči o unapređenju i rekonstrukciji pruge koja prolazi kroz opštine i gradove čiji su predstavnici danas boravili u Svrljigu.

miletic zeleznice srb

Ova pruga nam je veoma bitna i kao pravi domaćini moramo težiti da je unapredimo i ne dozvolimo da propada. Uz pomoć države, siguran sam, da ćemo u tome uspeti, rekao je Miletić.

Miletić je rekao da će pozvati i načelnike zaječarskog i borskog okruga da se uključe u rešavanju ovog problema.

Složni smo da je potrebno rekonstruisati prugu komplet, od Niša do Zaječara, u dužini od 112 km. Po mojim informacijama, na ovoj trasi ima oko 170.000 pragova, od kojih su 70% u lošem stanju. Kako je rečeno i ranije, od 1. marta 2019. godine krenuće se sa rekonstrukcijom pruge, što je za sve nas povoljna informacija, zaključio je Miletić.

zeleznica srb

Na sastanku je bilo reči i o novom Konkursu za prijem 25 radnika na Železnici koji će opsluživati trasu jugoistočne Srbje, što je još jedna povoljna informacija za javnost, kazao je Miletić

Na kraju sastanka doneti su zaključci da pruga uđe u fazu rekonstrucije, a prvenstveno da uđe u projektovano stanje. Takođe, da se zatraži da rekonstrukcija i pojačano održavanje, kao i osavremenjavanje ove železničke trase uđe u investicioni program razvoja Železnice Srbije 2019.god. – 2022. god.

Takođe, jedan od zaključka je da se što pre zatraži zajednički sastanak predsednika Bugarske i predsednika Srbije, kako bi se potenciralo na još jedan železnički prelaz u ovom delu Istočne Srbije.

Jedan komentar

  1. Imamo fabriku betonskih pragova,znači neće da voze pragove iz daleka.Ne treba nikakav projekat,računanje,prepravka.imamo sekciju za održavanje pruga u Nišu.Imamo kadrove,sve imamo,znamo dužinu pruge i koliko pragova ide po jednom paru šina.Znači sve imamo,samo da neko odobri pare,a i njih imamo u budžetu.Sve ostalo je politika,koju nažalost vode nepismeni.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju