Search
Close this search box.
Broj pregleda

U Srbiji najniže plate u Svrljigu!

Podeli sa prijateljima:

Prosečna neto plata na republičkom nivou bila je februara 47.819 dinara, što je u odnosu na prethodni mesec nominalno manje za 4,5 odsto.

14285461 289803441401026 1753218313 o
Foto: Svrljiške novine

Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da su najveće februarske plate imali žitelji beogradske opštine Vračar – 75.047 dinara. Nešto manje zarade zabeležene su u Novom Beogradu – 72. 316 dinara i Starom gradu -71.113 dinara.

Najnižu februarska primanja imali su stanovnici Svrljiga – 31.070 dinara, Bosilegrada – 33.528 dinara i Gadžinog Hana – 33.546 dinara.

U SVRLJIGU I 2007. BILE NAJNIŽE PLATE

Zaposleni u opštini Svrljig sa prosečnom februarskom zaradom, bez poreza i doprinosa, od samo 9.997 dinara nalaze sa na poslednjem mestu u Srbji.

Zaposleni u opštini Svrljig sa prosečnom februarskom zaradom, bez poreza i doprinosa, od samo 9.997 dinara nalaze sa na poslednjem mestu u Srbji, piše Blic.

7 Responses

 1. Pa da ovu platu imaju neradnici i njima ne bi dao nista jer nista i ne rade a u privredi je plata 15000 din i to ko ima srece da radi i da primi i tih pisljivih 15 hiljade

 2. Živeo Miletić Milija!!!
  Živeo Vučić Aleksandar!!!
  Živela Brnabić Ana!!!
  Oni su najzaslužniji za ovaj uspeh Svrljiga…Od ovoga jačeg nema.

  1. Zar i 2007 oni bili, 1997 da i ne pominjemo tad smo bili na -200 mesto… nama goladiji je isto ko god da je u sedlu, ako neko ima podatke da je bilo drugačije neka napiše kad i koje godine…
   Bilo bi dobro da neko iznese podatke za 1997, 1987, 1977, ali svi znamo da su identični, na žalost!!!

   1. Koja je poenta vašeg pitanja?
    Da je normalno što je Svrljig uvek među zadnjima u Srbiji po visini plate???
    Koliko se sećam DR.Miletić je na vlasti u Svrljigu od 2004…Znači da je uspeo u svom mandadu Svrljig dva puta da dovede na zadnje mesto. Opet kažem – “BRAVO MILIJA!!!”
    Za ove predhodne godine nisam siguran jer tada nisam bio rođen ali moji roditelji govore da se do devedesetih ovde u Svrljigu lepo živelo…

    1. Činjenica do 1990 godine jeste se živelo lepo jer se u celoj zemlji lepo živelo…
     Činjenica da je i tada bilo ovde najgore je to što se i tada ljudima uplaćivao minimalni doprinos, jer svi sada imaju najniže penzije sa prosecima zarada iz 1970-ih do danas…
     Činjenica za visinu zarade je odgovorna privreda, pogledaj ko su današnji privrednici, njihovo ponašanje, šta voze a koliku zaradu daju svojim radnicima!!
     Poenta i komunisti i socijalisti i gospoda i seljaci i ko god da vlada, nama će biti isto, poslodavci će gledati da nam daju najmanje!!!!

     1. Milorade, između ostalog, ti svrljiški privatnici koji malo plaćaju svoje radnike su isti oni privatnici koji podržavaju ovu vlast a podržavali su i onu predhodnu i podržavaće i svaku narednu. Kod njih inspekcije kada uđu uvek konstatuju da je sve u najboljem redu…kako je to moguće???
      Kao odgovor pogledajte predizborne slike stranaka koje su sada na vlasti. Pored političara uvek je i par uspešnih privatnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano