MILETIĆ: Stipendije za učenike koji upišu Srednju školu u Svrljigu!

Narodni posalnik Milija Miletić održao je proteklog vikenda sastanak sa predstavnicima obrazovnih ustanova i predstavnicima lokalne samouprave kako bi zajednički pronašli najadekvatnije rešenje za početak realizacije aktivnosti dualnog obrazovanja u Svrljigu i stipendiranje učenika koji budu upisali SSŠ ”Dušan Trivunac Dragoš”.

IMG 4557 e1521572867701
Detalj sa sastanka poslanika Miletića i predstavnika obrazovnih ustanova i opštine Svrljig

Učenici koji odluče da srednju školu upišu u Svrljigu u novoj školskoj 2018/2019 godini biće stipendirani, saznaje portal ”Svrljiške novine”.

Stipendije će biti isplaćivane mesečno za sve učenike, a kako nezvanično saznajemo nešto veća suma biće odvojena za dualno obrazovanje.

Takođe, opština Svrljig planira da nastavi i unapredi prevoz učenika sa seoskog područja i iz drugih mesta.

Narodni poslanik Miletić ističe da je Svrljig prva opština u Srbiji koja pokreće ozbiljnu kampanju kada je u pitanju razvoj školstva i obrazovnih profila.

Povezano

1 Komentari

  • Ako bi ste mogli da pojasnite malo o cemu se tacno radi, da li je to za sve djake i dovoljne i nedovoljne i dobre…. godisnje, mesecno…da li samo za Svrljisku decu ili vazi za Nis, Knjazevac… koliko je ta stipendija… BUDITE PRECIZNI ZASTO OBJAVLJUJETE STURE INFORMACIJE?

    18

Komentar

Your email address will not be published.