Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sredstva u iznosu od 100.000 evra za razvoj svrljiške zadruge ”Svrljižanka”

Podeli sa prijateljima:

Juče je u Beogradu, u Palati Srbija potpisano osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava Vlade Republike Srbije zadrugama. Sredstva u iznosu od 100.000 evra dobila je i svrljiška zadruga ZZ ”Svrljižanka”. 

ZZ Svrljizanka

Potpisivanju ugovora u ime opštine Svrljig prisustvala je predsednica opštine Jelena Trifunović.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, je prilikom potpisivavanja ugovora istakla, da je ovo veoma važan dan za opštinu Svrljig, i da će i lokalna samouprava pomagati poljoprivrednim proizvođačima, i raditi na tome da ova mala nerazvijena opština bude uspešnija.

Ugovore su pored svrljiške Zemljoradničke zadruge ”Svrljižanka“ iz Svrljiga, potpisae i druge zadruge ”Lužničko pile“ iz Babušnice, ”Poljanica trend“ iz Vranja, ”Stara pojata“ iz Dimitrovgrada, ”Grin Milk“ iz Vladičinog Hana, ”Blačka blace“ iz Blaca, ”Zelena Zvezda“ iz Leskovca i ”Med i Voće“ iz Vlasotinca, zajedno sa predsednicima opština kojima ova mesta pripadaju.

Svrljizanka

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća rekao je tom prilikom da su članovi komisije pažljivo birani i čine je najeminentniji stručnjaci, profesori Keserović i Kovačević,  predsednik ZSS Nikola Mihailović i Dragan Škorić predsednik Akademmijskog odbora za selu SANU.

Ministar je naglasio, kako je u planu da sredstva koja država izdvaja za ovu namenu budu veća, ali i da sami zadrugari ubuduće učestvuju nekim sredstvima kako bi i njihov doprinos i angažman u ovom poslu bio značajniji.

viber image 6

Podsećamo, novac se dodeljuje u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

MILETIĆ ZADOVOLJAN RADOM ZADRUGE

Milija Miletic narodni poslanik 1

ZZ ”Svrljižanka” postoji četiri godine u Svrljigu, a po rečima predstavnika zadruge i narodnog poslanika Milije Miletića koji je jedan od najzaslužnijih za osnivanje i pokretanje ove zadruge, dobijena sredstva uložiće se u opremanje postrojenja za toplu preradu voća, destileriju i poljoprivrednu mehanizaciju.

Miletić ističe da je u planu i izvoz proizvedene robe i plasiranje iste na tržište EU.

Kao i do sada, nastavljam da se borim za brži razvoj naše opštine, to je moj primarni zadatak, ali i zadatak lokalne samouprave, poručio je Miletić.

Jedan komentar

  1. Где можемо да купимо производе из широког асортимана задруге Сврљижанка…?!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano