Svrljiške novine

Broj pregleda

Zahvalnica svrljiškom Domu zdravlja za učešće u akciji ”Nađi vremena”

Svrljiškom Domu zdravlja uručena je zahvalnica za učešće u akciji ”Nađi vremena” koju su u proteklom periodu sproveli Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije i Evropski PROGRES. 

zahvalnica nadji vremena

Direkotru svrljiškog Doma zdravlja Ljutomiru Davidoviću zahvalnicu je uručio Grem Tindal, menadžer programa Evropsku PROGRES.

Foto: europeanprogres.org
Foto: europeanprogres.org

Redovni pregledi su najbolja prevencija raka dojke i raka grlića materice, poručeno je u Nišu sa stručnog skupa koji je okupio predstavnice i predstavnike Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Kancelarije za skrining raka, Kliničkog centra Niš i Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, kao i zdravstvene radnike iz devet lokalnih samouprava koje su uključene u kampanju „Nađi vremena“.

Kampanja koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, sprovedena je u Aleksincu, Babušnici, Beloj Palanci, Brusu, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Knjaževcu, Merošini i Svrljigu kako bi se žene informisale o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i grlića materice i ohrabrile da idu na redovne preglede, stoji na sajtu Evropskog PROGRESA.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *