Search
Close this search box.
Broj pregleda

Predstavljanje opštine Svrljig na ”Sajmu etno hrane i pića” u Beogradu

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig i ove godine predstavlja se na ”Sajmu etno hrane i pića” na kojem učestvuje oko 300 i traje do 25 novembra.

Sa Sajma u Beogradu, foto: S.K.
Sa Sajma u Beogradu, foto: S.K.

Vredno je istaći da je na Sajmu u Beogradu izloženo 2000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizovoda – ručne izrade i od organskih sirovina.

Na Sajmu će imati priliku da svoje rukotvorine predstave i predstavnici opštine Svrljig koji i ove godine prezentuje najbolje iz ove opštine. Na štandu se mogu naći domaću proizvodi, med, belmuž, sir, rakije, ajvar, tradicionalna jela iz svrljiške kuhinje, ali i turistička ponuda koju opština Svrljig priprema za predstojeću godinu.

Svrljiški štand izazvao je pažnju mnogih, a posetioci su mogli da probaju najbolji svrljiški sir, svrljiški belmuž, svrljiško jagnje i ostale specijalitete, kao i da vide unikatne ručne radove sa motivima svrljiškog kraja, i već prepoznatljivi kolači, Udruženja ”Gorska vila” na čelu sa Eminom Stefanović.

s bg

Štand Opštine Svrljig, posetilo je narodni poslanik Milija Miletić.

Čast mi je što sam iz Svrljiga i što ste na najbolji mogući način predstavili našu malu, ali ipak značajnu opštinu. Svrljig ima šta da ponudi i da pokaže, a ja ću se zalagati da se u narednom periodu pomogne svakom domaćinstvu koje intenzivno radi na proizvodnji ručnih radova, domaćih proizvoda  kako bi se povećala, odnosno proširila proizvodnja svrljiških proizvoda, rekao je Miletić.

On je istakao da već postoji interesovanje za dolazak turista u Svrljig i obilazak prirodnih lepota, ali i poljoprivrednih gazdinstava i turističkih potencijala, što je ujedno i cilj ovakvih sajmova.

Sajam je otvoren svakog dana od 10 do 19 sati, a poslednjeg dana, 25. novembra do 17 sati.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano