Search
Close this search box.
Broj pregleda

Briga o jugoistoku i poljoprivredi na prvom mestu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić, jedan je od aktivnijih poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije i svakodnevno govori o razvoju jugoistoka, poljoprivrede, opštine Svrljig i drugih opština i gradova u ovom delu zemlje. 

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić, foto: Marko Miladinović
Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić, foto: Marko Miladinović

Na predposlednjem zasedanju Miletić je govorio o sredstvima Ministarstva poljoprivrede koja su bila pripremljena u budžetu za period 2011. do 2012. godine za pomoć nekomercijalnim gazdinstvima.

O tome je Ministarstvo poljoprivrede u velikoj meri govorilo, govorilo se do 2012. godine, pred izbore, da će biti plaćeno, da će biti urađeno, pa je jedan deo tih sredstava uplaćen. Uplaćeno je 20 hiljada dinara dok ostala sredstva od 20 hiljada dinara nisu isplaćena, rekao je Miletić.

Miletic 2

On je upitao ministra Branislava Nedimovića da li može da proveri i da saopšti poslanicima koliko je u tom periodu oštećen budžet Ministarstva poljoprivrede, koliko je opterećen budžet Ministarstva poljoprivrede sa tužbama tih poljoprivrednika koji nisu ostvarili svoja prava.

To je primer kako ne treba da radimo, već je to nešto što je loše i mislim da to više ne sme da se ponovi, ali ne sme ni da se zaboravi, poručio je Miletić.

MILETIĆ O KOMASACIJI

Milija miletic Skupstina Srbije

Miletić je iskoristio minute poslaničke grupe i postavio pitanje koje se tiče procesa komasacije.

On ističe da je potrebno ući u postupak promene zakona o komasaciji ili da se donese novi zakon o komasaciji, jer, kako Miletić ističe, bez ukrupnjavanja zemlje mnogo teže će se obavljati poljoprivredni poslovi.

U ovom zakonu o zemljištu ima određeni broj članova koji se tiču komasacije, rada oko komasacije, oko ukrupnjavanja zemlje, dobrovoljnog ukrupnavljanja zemlje. Mislim da je to nedovoljno i ja očekujem da ćemo u narednom periodu ući u postupak da donesemo zakon o komasaciji, zato što je to vrlo bitno da opštine koje imaju kapaciteta, imaju slobodnog zemljišta, imaju veliki broj starih ljudi koji ne mogu da obrađuju svoje zemljište, da na ovakav način, da se ukrupni zemlja, i na taj način da mogućnost mladim ljudima da mogu da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, rekao je Miletić.

REŠAVANJE PROBLEMA VODOTOKA NA RECI TIMOK

Milija Miletic Svrljig 2
Milija Miletić / Foto: Svrljiške novine

Još jednom bih postavio pitanje „Srbijavodama“, da li će se ući u postupak rešavanja problema na vodotoku Timoka kroz opštinu Svrljig, gde leva i desna strana Timoka treba da se uradi, da se uradi eksproprijacija i da se reši problem da se zaštiti Svrljig od poplava, ističe Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano