Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana 15. sednica SO Svrljig! Izveštaj PU ”Poletarac” hvalili i vlast i opozicija!

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana 15. sednica Skupštine opštine Svrljig za rekordnih 50 minuta, što nije bio slučaj na prethodnim zasedanjima.

Direktor Predškolske ustanove ''Poletarac'' Dejan Miletić, foto: M. Miladinović
Direktor Predškolske ustanove ”Poletarac” Dejan Miletić, foto: M. Miladinović

I vlast i opozicija bili su jedinstveni po pitanju mnogih tačaka, a najveće jedinstvo pokazali su kada je u pitanju izlaganje Dejana Miletića, direktora Predškolske ustanove ”Poletarac”.

Nakon njegovog podnošenja Izveštaja o radu ove ustanove, najpre se za reč javio odbronik Milija Miletić koji je dao punu podršku njegovom prezimenjaku i ustanovi koju vodi.

Ujedinjena seljačka stranka će glasati za Izveštaj o radu PU ”Poletarac” za radnu 2016/2017. godinu. Unapredili smo ovu obrazovnu ustanovu, dodatno je uredili, kao i Osnovnu školu koju smo uz pomoć države kompletno rekonstruisali, rekao je Miletić.

Podršku Izveštaju PU ”Poletarac” dali su u socijalisti. Šef odborničke grupe SPS-NSS-JS Raco Mentović hvaleći dobro prezentovan Izveštaj o radu kaže da on zapravo i pokazuje pozitivno stanje u opštini.

Odmah nakon usvajana ove tačke, za koju je glasalo 26 od 27 odbornika, pred lokalnim parlamentom našao se ”Predlog rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan rada PU ”Poletarac” Svrljig za 2017/2018 godinu.

Miletić Milija, foto: M. Miladinović
Miletić Milija, foto: M. Miladinović

I po ovom tačkom izvestilac je bio direktor ustanove koji je tom prilikom rekao da Lokalna samouprava pruža punu podršku ‘’Poletarcu’’ smatrajući da će se saradnja nastaviti i u budućem periodu.

Takođe, odbornici Ujedinjene seljačke stranke dali su podršku Programu rada PU ‘’Poletarac’’, a predsednik ove stranke Milija Miletić kaže da je Opštini Svrljig prioritet broj 1 razvoj i edukacija dece, da se deci obezbede što bolji uslovi za svakodnevne aktivnosti u obrazovnim ustanovama, a po najviše svetlija budućnost nakon završetka školovanja.

Odbornik Igor Davidović je izneo i jednu sugestiju na Program rekavši da ga je potrebno upotpuniti sa ekološkog aspekta, dodajući jednu veoma važnu tezu ‘’Ekologija I očuvanje životne sredine’’.

Decu trebamo upoznati i savetovati od malih nogu po pitanju ekologije i zaštite životne sredine u našoj opštini, kaže Davidović.

Odbornici vladajuće većine, foto: M. Miladinović
Odbornici vladajuće većine, foto: M. Miladinović

Po usvajanju ove tačke, predsednica Komisije za imenovanja i javna priznanja Nataša Ivković saopštila je da je od nadležnog organa stigla saglasnost za imenovanje direktorke Centra za socijalni rad Svrljig na mandate od četiri godine, što je lokalna Skupština takođe velikom većinom i podržala.

Milija Miletić zahvalivši svim odbornicima koji su glasali i dali podršku za Izbor Jelene Đorđević istakao je da bi Centar za socijalni rad trebao veći akcenat da usmeri ka edukaciji žena na selu i stanovništva na seoskom području uopšte.

Do kraja sednice usvojeno je još nekoliko tačaka među kojima su Predlog rešenja o usvajanju izmena i dopuna finansijskog plana za 2017. godinu Skupštine opštine Svrljig i Predkog rešenja o usvajanju Politike upravljanja ljudskim resursima opštine Svrljig.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano