Search
Close this search box.
Broj pregleda

Uskoro završetak rekonstrukcije puta od Svrljiga do Stare planine

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković obišli su juče radove na rekonstrukciji puta od Svrljiga ka Staroj planini. 

Asfaltiranje puta, foto: D. Miladinović, Svrljiške novine
Asfaltiranje puta, foto: D. Miladinović, Svrljiške novine

Trenutno se asfaltira deonica kod Periša u dužini od 7 kilometara, a u prethodnom periodu asfaltirana je trasa u dužini od 2 km, od granice sa opštinom Knjaževac do Periša.

Asfaltirani deo puta kod Periša, foto: M. Miladinović
Asfaltirani deo puta kod Periša, foto: M. Miladinović

Izgradnja novog puta nastavlja se prema Svrljigu, a svakog dana u ovom delu svrljiške opštine nikne po neki novi kilometar puta.

Tim povodom, radove su obišli poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice Miroslav Marković.

VEĆI PRIVREDNI RAST KROZ RAZVOJ TURIZMA

Opština Svrljig imaće šansu da, nakon rekonstrukcije ovog puta, poboljša svoj privredni rast i aktivira sve turističke potencijale u ovom delu Svrljiga, te animira žitelje da krenu da se aktivnije bave turizmom i privrednom delatnošću.

Otvaranjem suvenirnica, restorana, kafana, kioska pored puta, znatno bi se poboljšala privredna, ali i turistička slika ovog kraja, što će se najverovatnije desiti u bližoj budućnosti.

Kako saznajemo, pojedini privrednici već planiraju da na potezu od Svrljiga do Stare planine, na teritoriji svrljiške opštine, osposobe ugostiteljske objekte, ali i mini markete koji će turistima biti na usluzi.

6 Komentara

  1. Bravo za ovaj put . najblizi rekonstruisani put od Svrljiga do Kalne . E sada mogu s aerodroma Nis da dovodim rodjake cesce na kraljicu Staru planinu ali i mi iz Nisa da vise puta godisnje odlazimo na skijanje i uzivanje u prirodi ove planine. Inace izbegavali smo ovaj put bas zbog uzasnog starog puta. Odusevljen sam i srecan zbog ovog puta. Bravo !!

  2. Браво. Ја већ почео да правим мотел са преноћиштем и мега маркет на 2000 квадрата у селу Периш. Ако случајно не видите моје градилиште то је зато што користим стеалт технологију због конкуренције.

    1. To prike.! Eto poso za mene i moji seljaci. Imam dobar ovcji sir a ce da bude i rakija samo trazi. Za Vucica i naseg Miliju sve ima da damo samo trazi

      1. Prike, sve će da ti otkupe ovi investitori. Nemoj da se uopšte sekiraš. Jedino što će za isplatu da bude takođe korišćena stealth tehnologija.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Upis dece

Upis u predškolsku ustanovu “Poletarac” 2024/2025

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano