Svrljiške novine

Broj pregleda

Počele predstave u okviru projekta “Pozorište na selu“

U okviru aktivnosti Kancelarije za mlade i Centra za turizam, kulturu i sport,  a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig, juče je održana predstava “Nevidljivi zec“ za učenike isturenog odeljenja OŠ “Dobrila Stambolić“ u Niševcu.

IMG 9997 e1505467990124

Radi se o projetku  “Pozorište na selu“ koji sprovodi KZM Svrljig u saradnji sa Centrom za turizam, kulturu i sport i dramskom sekcijom, a uz podršku lokalne samouprave.

IMG 9992 e1505467428870

Ovo je dobar projekat koji treba podržati i u narednom periodu. Što se lokalne samouprave tiče, mi ćemo gledati da na svaki mogući način pomognemo da se predstave održe i u svim ostalim selima gde god ima dece. Takođe, ovu aktivnost vidimo kao priliku za upoznavanje i druženje dece, kroz razmenu iskustava. Inače, kao i do sada nastavljamo da dajemo maksimalnu podršku selu, a sve zarad izjednačavanja uslova života u gradu i selu, rekao je pomoćnik predsednicek opštine Svrljig Miroslav Marković.

Jedan od glavnih ciljeva realizacije projekta je približavanje pozorišta i pozorišnog sadržaja deci sa seoskog područja, ali i jedinstvena prilika da se učesnici dramske sekcije iz Svrljiga predstave svojim vršnjacima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *