Književno veče u dvorištu Centra za kulturu

Broj pregleda

Danas će u dvorištu Centra za turizam, kulturu i sport biti održano književno veče posvećeno promociji knjiga Violete Jović. 

19780581 506538843010676 5069243508384152072 o

Promocija počinje u 19 časova.

Poziv:

Dragi našinci,

Ako se ne sramujete od svoj maternji jezik i imate vreme u četvrt`k,6. jula u 7 uvečer (a četvrt`k je u Derven pijačan d`n), dojdete ubiblioteku pri Centar za turizam, sport i kulturu u Derven (koji nesu iz Derven nek dojdu u Svrljig) da si provrevimo po naški sas našu Violetu Jović.
Ona se ne sramuje ni da vrevi ni da pisuje onakoj kako su jo svi po familiju i po sva naša sela vrevili. Mož´se oblečete kako si iskate, a najbolje u našu si, svrljišku nošnju. Ponesete gajde i koje još imate, a u koje se mož´ Rumenka sviri. Da se vidimo, da se jedni na drugi zaradujemo, da si provrevimo, da se nezaboraimo i… da ne zaboraimo koji smo.

Violeta Jović

Pročitajte i

Miljan Milenković, foto: M. Stojadinović, Svrljiške novine

Svaki umetnik ima svoju ličnu poetiku

Rođen u Svrljigu 15. 2. 1979. godine. Srednju umetničku školu završio u Nišu 1996. godine. Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je na Fakultetu umetnosti

Predstava ,,Zemlja dembelija'', foto: M. Miladinović

CTKS: Predstava ,,Zemlja dembelija“

Svrljiški osnovnci, učenici od prvog do četvrtog razreda, imali su priliku da uživaju u predstavi beogradskog amaterskog pozorišta ,,Zemlja dembelija“ koja je prikazana u ponedeljak

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *