Bilo je krajnje vreme! Od sada održavanje puteva po učinku

Broj pregleda

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da je prvi put raspisan tender za održavanje puteva po učinku.

Asfaltiranje naselje Lukavica

Tender je, kako je navela, raspisan za prvih 3.000 kilometara puteva, a za preostalih 13.000 kilometara putne mreže tender će biti objavljen do kraja godine.

“To je veliki pomak u poslednjih 25 godina, pošto su ranije putarske firme dobijale poslove bez javnih tendera”, rekla je Mihajlovićeva na predstavljanju projekta „Reforma putnog sektora Republike Srbije“ u Klubu poslanika, u prisustvu Svetske banke, v.d. direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka i v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića.

Mihajlovićeva je rekla da je to početak reforme putnog sektora, zarad razvoja putne privrede i modernog održavanja puteva.

Ona je rekla da je tender raspisan u maju za prvih 3.000 km i da će ponude biti dobijene do početka jula.

“Potpisuju ugovor kojim se obavezuju po pitanju kvaliteta, cene i roka za održavanje. Tu će biti problema za sve one koji su navikli da dobijaju poslove bez tendera”, naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je pozvala domaće putare da se zato udružuju da bi mogli na tenderu da dobijaju poslove.

Mihajlovićeva je precizirala da će putari dobijati posao na tri godine, iako su tražili da to bude na pet godina.

“Ako date nekom posao da održava određene deonice i on se pokaže da nije kvalitetan, onda je besmisleno da ga čekate još tri godine da završi svoj posao”, naglasila je Mihajlovićeva.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pročitajte i

Radovi, foto: Svrljiške novine

Uređen put od Svrljiga do Niša

Delovi puta od Svrljiga do Niša, uglavnom krivine, rekonstruisani su proteklih nedelja.  Na teritoriji Svrljiga rekonstruisana je krivina kod Razbiglave, kao i krivina prema prevoju

Radovi, foto: M.M.

Završeni radovi kod prevoja Gramada

U okviru akcije rekonstrukcije dela puta od Niša do Svrljiga, juče je završena deonica puta kod prevoja Gramada. Asfaltiran je put od mosta prema Gramadi,

Izgradnja puta za selo Đurinac, foto: M.A.

Rekonstruisan put od Svrljiga do Đurinca

Od Svrljiga do Đurinca kompletno je rekonstruisan put. Radove su krajem nedelje obišli narodni poslanik Milija Miletić i direktor Centra za turizam, kulturu i sport

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *