Broj pregleda

Nedimović: Srbija dobila prvu dozvolu za izvoz jagnjetine u Kinu

Podeli sa prijateljima:

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je danas, 18. maja 2017. godine Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, gde je izjavio da je Srbija dobila prvu dozvolu za izvoz jagnjećeg mesa u Kinu.

Branislav Nedimovic 1
Branislav Nedimović (SNS), foto: Svrljiške novine

Prva klanica je dobila dozvolu za izvoz, a do kraja juna još osam klanica će dobiti takvu dozvolu koja će im omogućiti izvoz neograničenih količina jagnjetine, rekao je ministar Nedimović.

„Što se tiče goveđeg mesa, neophodno je da se završi još samo nekoliko detalja i vrlo brzo ćemo moći u Kinu, takođe u neograničenim količinama, da izvozimo i govedinu“, istakao je ministar Nedimović.

Kada je reč o izvozu svinjskog mesa i mleka, ministar Nedimović je naveo da bi do kraja godine trebalo da dobijemo i te dozvole, kao i dozvole za izvoz suvih šljiva.

Ministar Nedimović je zahvalio svim kolegama iz Ministarstva poljoprivrede i iz Kine na urađenom velikom poslu, a kako je naglasio, najveći zahtevi pred našim proizvođačima su u delu kvaliteta, jer „kinesko tržište je izuzetno probirljivo i na njega može da prođe samo najkvalitetnija roba“.