Search
Close this search box.
DENIZEN
Broj pregleda

Održana diskusija o pravima deteta na lokalu

Podeli sa prijateljima:

Protekle nedelje u sali SO Svrljig u organizaciji Društva za razvoj dece i mladih ”Otvoreni klub” i Centra za građanski aktivizam ”Denizen” Svrljig održana je javna diskusija o pravima deteta na lokalu.

denizen

U okviru projekta „Dečija prava u priči i praksi“ planirano je organizovanje 8 javnih diskusija u 8 gradova jugoistočne Srbije.

Na diskusiji u Svrljigu učestvovali su učenici Osnovne i Srednje škole i zainteresovani mladi Svrljižani, kao i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković i Milan Đorđević, lokalni koordinator projekta.

Svi prisutni bili su upoznati sa dosadašnjim aktivnostima projekta, sa rezultatima likovnog konkursa i konkursa za najbolju priču o kršenju prava deteta na lokalnom nivou.

Takođe, mladi Svrljižani imali su priliku da učestvuju u kreiranju lokalne kampanje koja za cilj ima stvaranje održivog mehanizma zaštite prava deteta na lokalnom nivou.

Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša sprovodi projekat „Dečija prava u priči i praksi“ u saradnji sa Centrom kreativni razvoj – Knjaževac iz Knjaževca, Centrom za građanski aktivnizam – Denizen iz Svrljiga, UG Dečja radost iz Zaječara, Nexus-Vranje iz Vranja, KIC Pralipe iz Pirota, Društvom Roma Prokuplje iz Prokuplja i Građanskim inicijativama iz Beograda, kancelarija u Bujanovcu.

Njegov osnovni cilj unapređenje zaštite, promocije i sprovođenja prava deteta u skladu sa Konvencijom o pravima deteta UN, kroz osnaživanje civilnog društva u jugoistočnoj Srbiji i izgradnju njegovih kapaciteta za kreiranje mehanizama zaštite prava deteta.

Projekat traje do oktobra 2017. godine uz podršku Delegacije evropske unije u Republici Srbiji kroz EIDHR program.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano