Search
Close this search box.
SVRLJIG 2017
Broj pregleda

Održana 21. opštinska izložba ovaca

Podeli sa prijateljima:

U Svrljigu je danas održana 21. opštinska izložba ovaca, a aposlutni pobednik Izložbe je grlo Dejana Milenkovića iz Plužine. 

Izlozba ovaca Svrljig 2017

Izložba je održana u okviru obeležavanja Dana opštine Svrljig, a zvanično ju je otvorio, narodni poslanik Milija Miletić.

izlozba ovaca svrljig 21 2017

Prisutnima se obratila i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović koja je tom prilikom saopštila da je zaustavljen negativni trend opadanja stočnog fonda i da opština nastavlja da brine i pomaže svojim stočarima i poljoprivrednicima.

Ove godine učešće je uzelo 32 izlagača koji su izložili nešto više od 200 priplodnih grla.

Vlada Krstic Svrljig

Šef odseka za privredu i poljoprivredu opštine Svrljig Vlada Krstić kaže da je svake godine sve veći broj izlagača i učesnika sa strane koji u sve većoj meri kupuju svrljišku ovcu i prenose je u svoje sredine, što je za opštinu Svrljig izuzetno značajno.

Inače, kada su u pitanju nagrade u kategoriji ovaca za eksterijer prvo mesto pripalo je stadu Biljane Savić iz Svrljiga, drugo mesto svojim izgledom osvojila je stoka Gorana Vasića iz Beloinja, dok je treće pripalo grlima Mališe Nikodijevića iz Drajinca.

grla stoke

Prvo mesto u kategoriji mlečnosti ovaca pripalo je stadu Radovana Arsića iz Grbavča, drugo Vilotija Mladenovića iz Željeva, a treće Milana Stanojevića iz Svrljiga.

U kategoriji dviski za eksterijer prvo mesto pripalo je grlima Slavoljuba Vučkovića iz Svrljiga, drugo Milutinu Stojanoviću iz Merdželata i treće Hranislavu Petkoviću iz Grbavča.

U kategoriji ovnova za eksterijer najbolje je ocenjeno grlo Hranslava Jovanovića iz Plužine, na drugom mestu je grlo Hranislava Despotovića iz Plužine, dok je na trećem mestu grlo Jezdimira Nikodijevića iz Kopajkošare.

Žiri su činili: Frida Bauman, Jelica Petrović i Nevena Maksimović.

Predsednica opstine 1

Svi učesnici dobili su zahvalnice, a pehare i osvojene nagrade uručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

2 Komentara

  1. Sve cestitke nasim ovcarima na uzgoju ovakvih ovaca jer su uspeli da sacuvaju na daleko poznatu nasu Svrljisku pramenku.Cestitke nagradjenim uzgajivacima ovaca i svim ucesnicima kao i organizatoru ove izlozbe opstini Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano