Broj pregleda

U Perišu održana manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“

Na mestu Ostrc, u Perišu, po četvrti put održana je manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“ koja okuplja žitelje ovog ali i ostalih okolnih sela.

folkor periš

Cilj održavanja manifestacije je oživljavanje sela, povratak mladih na selo i obeležavanje drugog dana Uskrsa, što se po tradiciji neguje godinama u ovom selu.

U Perišu je priređen prigodan kulturno-zabavni i muzički program, a sve u okviru manifestacije “Ne zaboravi svoje ognjište“, koja se organizuje prvog dana posle Uskrsa. Tog dana u kroz selo je prošla i litija, a okupljeni vernici su se presekli i slavski kolač.

Peris

U zabavnom programu smenjivali su se igrači, svirači, pevači i recitatori.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije, gajdari, pisci i ovog kraja i mnogi drugi.

Takođe, održano je i tradicionalno takmičenje u kucanju uskršnjim jajima i dodeljeno je tri medalje učesnicima.

Manifestacija je održana uz podršku Opštine Svrljig, Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, MZ Periš i uz pomoć donatora.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Pao sneg zato što Milija ,Jelena i ostali opštinski funkcioneri nisu bili u Perišu. Svevišnji vidi sve!

  • ОВА МАНИФЕСТАЦИЈА ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ. НА ДАН УСКСА У ПЕРИШУ ОКУПИ СЕ НАЈВЕЋИ БРОЈ ЉУДИ У ТОКУ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ. МОЈЕ СЕЛО ЈЕ НАЈЛЕПШЕ А ПОСЕБНО ЈЕ ЛЕПО ЗА УСКРС КАД СЕ ОКУПЕ СВИ ОНИ КОЈИ СУ ОТИШЛИ ИЗ СЕЛА. СЕЛО ПРОСТО ОЖИВИ! ХВАЛА ОПШТИНИ СВРЉИГ ШТО ПОДРЖАВА ОВУ МАНИФЕСТАЦИЈУ.

  • Bane sto si ljut?Nisu ti dali da uradis neki projekat???Nemoj tako cika bane

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *