U Perišu održana manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“

Broj pregleda

Na mestu Ostrc, u Perišu, po četvrti put održana je manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“ koja okuplja žitelje ovog ali i ostalih okolnih sela.

folkor periš

Cilj održavanja manifestacije je oživljavanje sela, povratak mladih na selo i obeležavanje drugog dana Uskrsa, što se po tradiciji neguje godinama u ovom selu.

U Perišu je priređen prigodan kulturno-zabavni i muzički program, a sve u okviru manifestacije “Ne zaboravi svoje ognjište“, koja se organizuje prvog dana posle Uskrsa. Tog dana u kroz selo je prošla i litija, a okupljeni vernici su se presekli i slavski kolač.

Peris

U zabavnom programu smenjivali su se igrači, svirači, pevači i recitatori.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije, gajdari, pisci i ovog kraja i mnogi drugi.

Takođe, održano je i tradicionalno takmičenje u kucanju uskršnjim jajima i dodeljeno je tri medalje učesnicima.

Manifestacija je održana uz podršku Opštine Svrljig, Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, MZ Periš i uz pomoć donatora.

Pročitajte i

Ilustracija, struja, foto: Svrljiške novine

I danas selo Periš bez struje do 13h

Selo Periš ostaće bez struje od 9 do 13h zbog radova na seči rastinja oko niskonaponske mreže, saopšteno je iz Elektrodistribucije Svrljig.  Takođe, rečeno nam

Struja, ilustracija, foto: Redakcija

Periš i Burdimo bez struje

Kako je najavljeno iz Elektrodistribucije Svrljig selo Periš ostaće bez struje sve do 13h zbog radova na seči rastinja oko niskonaponske mreže.  Takođe, selo Burdimo,

Danas ,,Dani gljiva i bilja“ u Svrljigu

Danas se u gradskom parku u Svrljigu održava manifestacija ,,Dani gljiva i bilja“.  Ova manifestacija trajaće danas i sutra, a pored plodova sa svrljiških polja

Foto: Svrljiške novine

Održan izbor za najlepšu perašku

Juče je u porti crkve Sv. cara Konstantina i carice Jelena održan izbor za najlepšu perašku. Pobednici ove godine u sve tri kategorije bili su

3 Komentar

  • Pao sneg zato što Milija ,Jelena i ostali opštinski funkcioneri nisu bili u Perišu. Svevišnji vidi sve!

  • ОВА МАНИФЕСТАЦИЈА ЈЕ ЗА СВАКУ ПОХВАЛУ. НА ДАН УСКСА У ПЕРИШУ ОКУПИ СЕ НАЈВЕЋИ БРОЈ ЉУДИ У ТОКУ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ. МОЈЕ СЕЛО ЈЕ НАЈЛЕПШЕ А ПОСЕБНО ЈЕ ЛЕПО ЗА УСКРС КАД СЕ ОКУПЕ СВИ ОНИ КОЈИ СУ ОТИШЛИ ИЗ СЕЛА. СЕЛО ПРОСТО ОЖИВИ! ХВАЛА ОПШТИНИ СВРЉИГ ШТО ПОДРЖАВА ОВУ МАНИФЕСТАЦИЈУ.

  • Bane sto si ljut?Nisu ti dali da uradis neki projekat???Nemoj tako cika bane

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *