Broj pregleda

POTRESNA PRIČA: U požaru gorela stoka (FOTO/VIDEO)

Danas je oko 18 časova izbio požar na ekonomskom objektu porodice Živanović, u blizini zgrade Opštine Svrljig, u naselju Saraj. U ovom velikom požaru koji je pričinio veliku materijalnu štetu izgorela su i dva jagnjeta.

3 3

Duško Živanović, penzioner i koreograf KUD ”Svrljig”, danas je herojskim podvigom uspeo da spasi mnoge domaće životinje koje su bile zarobljene u vatrenom krugu u štali.

1 3

Imao sam probu sa decom u Kulturnom centru kada su me od kuće pozvali i rekli da gori plevnja i štala, sledio sam se od same pomsli da se u objektu nalazi stoka i brzo krenuo ka kući. Nije ni malo lako objasniti prizor koji me je dočekao, nisam oklevao, pobacao stvari sa sebe i uleteo u štalu, uspeo sam da isteram i spasem devet ovaca, šest jagnjeta, vepra, svinju, spasavao sam sve dok oganj nije počeo da pada sa plafona na mene. Otrčao sam do drugih vrata skupio snage da izbavim junicu, dve krave i jedno tele, što je veoma teško jer se te životinje retko kad puštaju vani. Jedino, jedino nisam uspeo da spasem živote dva mala jagnjeta koja su ostala da gore u plamenu, kroz suze priča Duško Živanović.

5 2

Ubrzo su stigli vatrogasci, sjatili su se ljudi, mnogi su vikali na mene da ne idem u štalu, da sa kuće pada crep, ali meni je život ovih životinja mnogo bitiniji, kaže Živanović.

U požaru je izgorelo oko 10 tona kukuruza.

8 1

Šezdesetpetogodišnji Duško je dovitljive prirode i veoma je snalažljiv u mnogim situacijama, pa je tako i u ovoj uspeo da svu stoku skloni sa ulice u u dvorištu preko puta gde je vezao krave i telad, zatvorio ovce i svinje.

11 1 e1491945499303

Da muka bude veća u toku gašenja požara jedna cisterna je ostala prazna, bez vode. Taj problem je ubrzo prevaziđen priključivanjem hidranta na mrežu PU ”Poletarac” uz pomoć Živanovića i direktora PU ”Poletarac” Dejana Miletića.

Plevnja i štala koje su večeras gorele izgrađene su 1975. godine.


VIDEO SNIMCI:

SNIMAK 1: https://www.facebook.com/svrljig/videos/700008383457453/
SNIMAK 2: https://www.facebook.com/svrljig/videos/700011343457157/

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

5 Komentara

  • Kad već pišete, pišite ispravno i potpuno. Na ovim slikama nisu samo Duškovi objekti, na drugoj slici su objekti njegovog komšije koje je vatra takođe zahvatila i koji su izgoreli. I on je iz vatre vadio svoje krave, svinje, traktore i mašine.

  • Kašnjenje prve cisterne, kažu, opravdano, jer je bila na terenu. Ali,sam postupak vatrogasaca iz iste nakon što su došli do mesta požara je više nego amaterski,od brzine razvlačenja creva, njihovo povezivanje sa mlaznicama do samog gašenja požara.A,postupak distribucije da bespotrebno drži u mraku ceo Saraj(neznam za Lukavicu, je za neki drugi komentar

  • U jednom momentu bilo je pokusaja cak i da se svi vatrogasci prebace u nis pa kad se zapalimo da nam iz nisa salju cisternu. Sramota!! Treba Svrljigu vise vatrogasaca i jos cisterni. Kad ce poceti da nas drzava gleda kao ljude a ne kao statistiku??

  • Otkud tolika stoka u zoni gde je drzanje iste zabranjeno ? I to ispod prozora komunalnog imspektora !? Za tu stoku je neophodno obezbediti i velike kolicine stocne hrane a posto objekti nisu namenjeni tome onda je seno i ostalo gurano na tavane i u stambene objekte i onda ocekujete da ne dolazi do ovoga !?

  • Dusko tek sad vidis kolko te mrze Svrljizani

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *