Search
Close this search box.
Broj pregleda

Opštini Svrljig 864.000 dinara za izgradnju puta

Podeli sa prijateljima:

Opštini Svrljig odobrena su sredstava u visini od 864.000 dinara za izgradnju puta od Kopajkošare do Kameničkog Visa, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede Republike Srbije. 

asfalt djur
Arhivska fotografija, asfaltiranje

Naime, Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da, sa 139,9 miliona dinara, podrži 40 jedinica lokalnih samouprava među kojima je i opština Svrljig.


Miletić o značaju ovog puta govorio početkom 2016-te godine:

U narednom periodu je planiranomo da povežemo Svrljig i grad Niš izgradnjom puta Kopajkošara-Kamenički Vis, što će biti od velikog značaja za razvoj turizma, rekao je Miletić.


Ministarstvo je ovim sredstvima podržalo lokalne samouprave u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština od kojih je 16 u grupi nerazvijenih.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

U narednom periodu jedinice lokalne samouprave će sprovesti postupak javne nabavke, a na osnovu iznosa utvrđenog ugovorom između jedinice lokalne samouprave i najpovoljnijeg ponuđača, utvrdiće se konačan iznos sufinansiranja od strane Ministarstva u istoj proporciji po kojoj su sredstva dodeljena Odlukom.

ODLUKA NA SAJTU MINISTARSTVA

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano