Broj pregleda

Opštini Svrljig 864.000 dinara za izgradnju puta

Opštini Svrljig odobrena su sredstava u visini od 864.000 dinara za izgradnju puta od Kopajkošare do Kameničkog Visa, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede Republike Srbije. 

asfalt djur
Arhivska fotografija, asfaltiranje

Naime, Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da, sa 139,9 miliona dinara, podrži 40 jedinica lokalnih samouprava među kojima je i opština Svrljig.


Miletić o značaju ovog puta govorio početkom 2016-te godine:

U narednom periodu je planiranomo da povežemo Svrljig i grad Niš izgradnjom puta Kopajkošara-Kamenički Vis, što će biti od velikog značaja za razvoj turizma, rekao je Miletić.


Ministarstvo je ovim sredstvima podržalo lokalne samouprave u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština od kojih je 16 u grupi nerazvijenih.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

U narednom periodu jedinice lokalne samouprave će sprovesti postupak javne nabavke, a na osnovu iznosa utvrđenog ugovorom između jedinice lokalne samouprave i najpovoljnijeg ponuđača, utvrdiće se konačan iznos sufinansiranja od strane Ministarstva u istoj proporciji po kojoj su sredstva dodeljena Odlukom.

ODLUKA NA SAJTU MINISTARSTVA

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *